#pressoffensiven

Vi lever i ett klimat där högerextrema under lång tid fått operera i det tysta. Nu ser vi konsekvenserna av det.

Vi lever i ett klimat där högerextrema under lång tid fått operera i det tysta. Nu ser vi konsekvenserna av det. Feminister, antirasister, hbtq-personer och rasifierade lever farligt idag. Hat och hot tillhör vardagen. Vi ser även gång på gång exempel på när de stora tidningarna är med och normaliserar rasism och antifeminism. Därför är det oerhört viktigt att det finns en tidning som tar tydlig ställning och för en feministisk och antirasistisk journalistik. Det är en demokratisk nödvändighet. Jag är stolt över att vara krönikör på Fria Tidningen. Det är ett privilegium och då är det banne mig mitt ansvar bidra med en journalistik som synliggör rasism och antifeminism, som synliggör en liberal högerpolitik som spelar rasismen och antifeminismen i händerna. Mitt syfte är att skapa ett samhälle där människors lika värde ska vara en självklarhet och inte villkorat av kön, etnicitet, sexualitet och klass.

/Ida Ali Lindqvist - Frilansjournalist och samhällsdebattör

Teckna en prenumeration idag, från 47:-/mån, ditt stöd behövs

#pressoffensiven

Kampanjen #pressoffensiven synliggör behovet av oberoende medier som utan vinstintresse särskilt lyfter fram frågor om solidaritet och demokrati. Medier som bevakar det viktiga arbete som exempelvis antirasistiska, feministiska och klimatradikala rörelser gör i skuggan av partipolitiken. Kampanjen uppmanar dig som mediekonsument att ta ställning genom att aktivt stödja Fria Tidningar, för bara med hjälp av betalande prenumeranter kan Fria överleva som en oberoende mediegrupp även efter valet.
Från 47 kr/mån kan du värna en oumbärlig pressröst. Teckna en prenumeration i dag!


Vill du också slå ett slag för den fria pressen? Mejla varför du tycker Fria Tidningar eller fri press behövs till [email protected] eller skriv på twitter #pressoffensiven.

© 2022 Fria.Nu