#pressoffensiven
  • Gudrun Schyman

Verklighetens komplexitet måste beskrivas utan skygglappar

Vi lever i en tid med motsatta samhällsrörelser. Vi ser växande rasism, sexism, homofobi och snåla vindar för funktionsnedsatta. Vi ser samtidigt ett växande feministiskt och antirasistiskt engagemang som tar sig nya uttryck, både i nya rörelser och nya partier. När traditionell media ensidigt fokuserar på frågan om regeringsmakten och dagligen rapporterar den etablerade politikens formkurva, är den fria pressen ett måste. Verklighetens komplexitet måste beskrivas utan skygglappar. Det optimistiska motståndet måste också få synas!

/Gudrun Schyman - Talesperson Feministiskt Initiativ

#pressoffensiven

Kampanjen #pressoffensiven synliggör behovet av oberoende medier som utan vinstintresse särskilt lyfter fram frågor om solidaritet och demokrati. Medier som bevakar det viktiga arbete som exempelvis antirasistiska, feministiska och klimatradikala rörelser gör i skuggan av partipolitiken. Kampanjen uppmanar dig som mediekonsument att ta ställning genom att aktivt stödja Fria Tidningar, för bara med hjälp av betalande prenumeranter kan Fria överleva som en oberoende mediegrupp även efter valet.
Från 47 kr/mån kan du värna en oumbärlig pressröst. Teckna en prenumeration i dag!


Vill du också slå ett slag för den fria pressen? Mejla varför du tycker Fria Tidningar eller fri press behövs till [email protected] eller skriv på twitter #pressoffensiven.

© 2022 Fria.Nu