#pressoffensiven
  • Aleksa Lundberg #pressoffensiven

Vi behöver journalistik som vågar ge kampen mot rasism, kvinnoförakt, homofobi, transfobi och den negativa särbehandlingen av personer med s.k funktionsnedsättning en röst

I en demokrati är alla åsikter, tankar och verklighetsuppfattningar av samma värde. Varje individ ska ha rätt att komma till tals. Det är demokratins grund och mening. Journalistiken behöver därför vara större än de etablerade tidningarna och nyhetsmedierna som ofta ger oss ensidig rapportering pga vinstintressen. Alternativt pga att det finns en idé om vad "vanligt folk" är intresserade att läsa om.
Vi behöver journalistik som vågar ge kampen mot rasism, kvinnoförakt, homofobi, transfobi och den negativa särbehandlingen av personer med s.k funktionsnedsättning en röst.
Stöd Fria Tidningar för en utökad, komplex och demokratisk journalistik.

Aleksa Lundberg - Skådespelare, regissör, feminist

Teckna en prenumeration idag, från 47:-/mån, ditt stöd behövs

#pressoffensiven

Kampanjen #pressoffensiven synliggör behovet av oberoende medier som utan vinstintresse särskilt lyfter fram frågor om solidaritet och demokrati. Medier som bevakar det viktiga arbete som exempelvis antirasistiska, feministiska och klimatradikala rörelser gör i skuggan av partipolitiken. Kampanjen uppmanar dig som mediekonsument att ta ställning genom att aktivt stödja Fria Tidningar, för bara med hjälp av betalande prenumeranter kan Fria överleva som en oberoende mediegrupp även efter valet.
Från 47 kr/mån kan du värna en oumbärlig pressröst. Teckna en prenumeration i dag!


Vill du också slå ett slag för den fria pressen? Mejla varför du tycker Fria Tidningar eller fri press behövs till [email protected] eller skriv på twitter #pressoffensiven.

© 2022 Fria.Nu