Besök oss på Bokmässan (monter B02:28) | Fria.Nu
  • Femkampsmontern

Besök oss på Bokmässan (monter B02:28)

I kampen om verklighetsbilden och det fria ordet måste alla goda krafter enas. Så tänkte vi och skapade en gemensam monter för fem fritänkande och progressiva tidskrifter och förlag. Kom och bli utmanad, lyssna på föredrag och spana in ett brett utbud!

Dessutom har vi ett oslagbart prenumerationserbjudande med självklara bokpremier bara för dig som kommer till montern: B02:28.

Välkomna! 


Hälsar Fria Tidningar, Fronesis, Koloni, Ord&Bild och Verbal.

Preliminärt monterprogram: (anmäl dig till vårt event på Facebook för att få uppdateringar)

Torsdag
11.00 Femkampsmontern presenterar sig
14.00 Johan Ehrenberg berättar om sitt politiska projekt och varför alternativmedia behövs.
15.30 Presentation av anti-gentrifieringshandboken Rätt att bo kvar. 
16.00 Pierre Gilly berättar om sin nya bok Konsten att sälja krig, om 2 500 år av krigspropaganda och några smarta metoder för att få syn på lögnerna i dagens konflikter.
16.30 Finnjävlar. 15 sverigefinnar skriver om klass och identitet. Kristian Borg presenterar boken, Tuija Nieminen Kristofersson läser dikter och Kaisa Syrjänen Schaal berättar om utvecklingen av minoritetsrättigheterna.
17.00-18.00: Mingel med dryck o snacks!

Fredag
11.00 Presentation av anti-gentrifieringshandboken Rätt att bo kvar.
13.00 Systrarna Jana Fröberg och Vanda Lönngren berättar om den lika lustfyllda som lärorika boken Gröt. En fantastisk historia.
14.00 Femkampsmontern presenterar sig
14.30 Johan Ehrenberg berättar om sitt politiska projekt och varför alternativmedia behövs.
15.00 Från Black power till Black lives matter. Hur har den afroamerikanska medborgarrättsrörelsen utvecklats från 60-talet till idag? Och vad har den för relevans för dagens antirasistiska kamp i Sverige? Samtal mellan Fria Tidningens chefredaktör Martin Holmquist och ledarskribent Nathan Hamelberg. 
15.30 Pierre Gilly berättar om sin nya bok Konsten att sälja krig.
16.00 Afghanistans enda gris. Ivar Andersen och den prisbelönte fotografen Christoffer Hjalmarsson om sin bok, livet som krigskorrespondenter och om att lära känna ett land som inte liknar något annat.
16.30 Finnjävlar. 15 sverigefinnar om klass och identitet. Kristian Borg presenterar boken och Tuija Nieminen Kristofersson läser dikter.
17.00 Grötprovning. Systrarna Jana Fröberg och Vanda Lönngren bjuder på gröt och berättar om sin bok Gröt. En fantastisk historia. Vinstdragning i grötquizet!
17.30 Hur ska den antirasistiska rörelsen ta initiativet? Den antirasistiska rörelsen agerar ofta i reaktion till högerextrema aktioner och utspel. Hur kan den antirasistiska kampen gå från att vara en reaktiv till en proaktiv rörelse? Samtal mellan Fria Tidningens chefredaktör Martin Holmquist och ledarskribent Nathan Hamelberg. 

Lördag
10.45 Femkampsmontern presenterar sig
11.00 Afghanistans enda gris. Ivar Andersen och den prisbelönte fotografen Christoffer Hjalmarsson om sin bok, livet som krigskorrespondenter och om att lära känna ett land som inte liknar något annat.
12.00 Kulturarv i ruiner - fristadsförfattaren Ashraf Atraqchi om hur IS förstört historiska platser, byggnader och föremål i hans hemstad Mosul. Moderator: Ann Ighe, redaktör för Ord&Bild.
13.00 Pierre Gilly berättar om sin nya bok Konsten att sälja krig.
13.30 - Muslimskt kulturarv i Europa? Klas Grinell, idéhistoriker och intendent på Världskulturmuseet, om ett av Europas mindre kända kulturarv. Moderator Marit Kapla, redaktör för Ord&Bild.
14.00 Presentation av och uppläsning ur antologin Flyktingfängelser med Lina Myritz och Ulrika Andersson (red.) samt Naser Ferozi, f.d. förvarstagen. 
14.30 Presentation av anti-gentrifieringshandboken Rätt att bo kvar.
15.00 Grötprovning. Systrarna Jana Fröberg och Vanda Lönngren bjuder på gröt och berättar om sin bok Gröt. En fantastisk historia. Vinstdragning i grötquizet!
15.30 Från Black power till Black lives matter, samtal mellan Samtal mellan Fria Tidningens ledarskribenter Nathan Hamelberg och Per Björklund. 
16.00 Kampen om framtiden. Fria Tidningens skribenter Patricia Lorenzoni och Per Björklund samtalar om radikala alternativ och historiska paralleller i relation till IS och kurdernas kamp.

Söndag
12.00 Hur ska den antirasistiska rörelsen ta initiativet? Samtal mellan Fria Tidningens ledarskribenter Nathan Hamelberg och Per Björklund. 
13.00 Journalisten Per Leander berättar om den ryska proteströrelsen, affären "Egor Putilov" och sin bok Kampen mot Putin. Dissidenten Aleksej Sachnin från Vänsterfronten medverkar. 
14.00 Presentation av anti-gentrifieringshandboken Rätt att bo kvar.
15.00 Vinstdragning i grötquizet!

Annons

Annons

© 2020 Fria.Nu