Vi behöver ett brett utbud av kreativa reflektioner kring de stora frågor och strömningar som pulserar genom Sverige och världen idag | Fria.Nu

Vi behöver ett brett utbud av kreativa reflektioner kring de stora frågor och strömningar som pulserar genom Sverige och världen idag

Det är jätteviktigt att verkligheten, både den politiska och kulturella, blir nyanserat skildrad i det offentliga samtalet. Vi behöver ett brett utbud av kreativa reflektioner kring de stora frågor och strömningar som pulserar genom Sverige och världen idag. Vi ser ett växande prekariat, ett ökande människoförakt hos makthavare och högerextremister. Vi ser mängder av människor i fritt fall; som vissa hamnat på gatan med en kaffemugg i handen, som vissa sitter gömda i skuggan av skammen, som i värsta fall drar på sig bruna skjortor och bygger bomber, men som i bästa fall lyfter den röda fanan och sätter ner foten.
Fri vänsterpress behövs, ett valår som alla år, för att nyansera de borgerliga, patriarkala och konservativa texter som dominerar de flesta av våra största tidningar..

/Nike Markelius - Musiker, Skribent, Musikproducent

Teckna en prenumeration idag, från 47:-/mån, ditt stöd behövs

#pressoffensiven

Kampanjen #pressoffensiven synliggör behovet av oberoende medier som utan vinstintresse särskilt lyfter fram frågor om solidaritet och demokrati. Medier som bevakar det viktiga arbete som exempelvis antirasistiska, feministiska och klimatradikala rörelser gör i skuggan av partipolitiken. Kampanjen uppmanar dig som mediekonsument att ta ställning genom att aktivt stödja Fria Tidningar, för bara med hjälp av betalande prenumeranter kan Fria överleva som en oberoende mediegrupp även efter valet.
Från 47 kr/mån kan du värna en oumbärlig pressröst. Teckna en prenumeration i dag!


Vill du också slå ett slag för den fria pressen? Mejla varför du tycker Fria Tidningar eller fri press behövs till [email protected] eller skriv på twitter #pressoffensiven.

© 2022 Fria.Nu