Inrikes | Fria.Nu

De vill ha mer politik – och mindre taktik

Val 2014

Förra veckan blossade debatten om taktikröstning upp igen när ETC:s ledarskribent Göran Greider uppmanade FI:s väljare att rösta rödgrönt. Men folk har tröttnat på taktik och vill ha politik – det tror Veronica Svärd (FI) och Elin Engström (V).

Fria Tidningen

Tack alla skribenter!

Som de flesta av er redan vet läggs Läsarnas Fria Tidning ner till årsskiftet. Som vi informerat om tidigare kommer vi att starta en ny tidning, Landet Runt, där medborgarjournalistik blandas med mer traditionell journalistik.

Läsarnas Fria

Barnens jullunch i Luleå räddad

I förra veckan skrev Läsarnas Fria Tidning om hur Luleå kommun, skulle spara in på barnens jullunch på grund av budgetunderskott.

Läsarnas Fria

Luleå kommun slopar barnens jullunch

Eleverna i Luleås skolor får ingen jullunch i år. Det har kommunens skolförvaltning beslutat. Ökade livsmedelspriser och underskott i kommunens budget är skälen till att den populära aktiviteten dras in.

Läsarnas Fria

Amnesty tog revansch i årets Regnbågsparad

Skånes egen pride, den så kallade Regnbågsfestivalen, avslutades som vanligt storslaget med den årliga paraden. Allt från poliser till hardqueers var representerat i tåget som färgade Malmös gator under lördagen. Så även Amnesty som tog revansch från förra årets svaga uppslutning. Tillströmningen ökade med flera hundra procent och banderoller och målade lakan syntes. Så även plakat med budskapet ”Gay rights are human rights”.

Läsarnas Fria

Tomhänta bärplockare vill återvända hem

Hundratalet thailändska bärplockare demonstrerade i söndags i Stadsparken i Luleå för att visa hur de drabbas när de lockas hit av oseriösa bemanningsföretag med löften om stora inkomster. Såväl thailändska- och buddhistiska föreningen som privatpersoner visade sitt stöd med demonstranterna.

Läsarnas Fria

Nato kommer till Uppsala

I september i år kommer militäralliansen till Uppsala garnison och Ärna flygfält. 180 personer från ett flertal länder kommer att delta i övningen, som heter Toxic trip.

Läsarnas Fria

Husockupation i Östersund

Samtidigt som hus står tomma överallt i Sverige, växer bostadslösheten och ungdomar har inga lokaler där de kan tillbringa sin fritid. Nu växer en ny ockupationsrörelse fram. Den senaste i raden av husockupationer ägde
rum i Östersund.

Läsarnas Fria

Sidor

© 2020 Fria.Nu