Ambulans önskas till Syrienprojekt | Fria.Nu
Landets Fria

Ambulans önskas till Syrienprojekt

Endast 330 mil från Karlstad pågår ett krig. Nu har en insamling inletts för att hjälpa det syriska folket med medicinska resurser. Bland annat önskas en ambulans och sjukhusmaterial.

– Behovet där nere är hur stort som helst. Flera miljoner människor är på flykt, säger kommunalrådet Niklas Wikström (Fp).

I krigets Syrien befaras 100 000 människor ha mist livet. Barakat Zakhour och Kotaiba Abdul Aal har båda anhöriga kvar i Syrien. De har tidigare gjort manifestationer för att uppmärksamma situationen och frambringa medel för att hjälpa de som fortfarande är kvar i det krisdrabbade området. Nu har de tillsammans med värmländska kommunalrådet Niklas Wikström (Fp) startat en insamling för att köpa en ambulans som de vill fylla med sjukhusmaterial och skicka till norra Syrien.

Projektet har dock inte fortskridit så smidigt som de hade hoppats. I ett tidigt skede vände man sig till landstinget och hemvärnet i en förhoppning att de skulle ha en ambulans att donera, utan resultat. Istället vänder de sig nu till företag och privatpersoner i Värmland och ber om hjälp för att själva kunna köpa en ambulans.

– 330 mil låter så långt borta, men det är väldigt nära. Det är många som kommer därifrån som bor i Karlstad och Sverige. De känner en vanmakt över att inte kunna hjälpa, men det kan de nu, säger Niklas Wikström.

Vill du skänka pengar eller sjukhusmaterial till det här projektet? Ring då Niklas Wikström på 070-001 82 00 så får du veta mer.

Annons

Rekommenderade artiklar

Norrköping Pride kämpar för världen

Under temat Se världen: Se ut gick årets Pride-säsong av stapeln i Norrköping den 3-4 maj. Festivalen bjöd in till samtal om kärleken och den gemensamma kampen för allas rätt att få vara den de är och vill vara. "Det handlar om oss som individer och vår plats i världen", säger Ellen Larsson, talesperson för Norrköping Pride.

Landets Fria

Miljöfarlig aska blir vätgas

Varje år producerar Sverige cirka 4,4 miljoner ton hushållsavfall. Merparten eldas upp och kvar blir en miljon ton miljöskadlig aska. Nu har dock en teknik utvecklats av forskare på Lunds tekniska högskola (LTH) för att använda askan till att producera vätgas.

Landets Fria

Hönsen med hyresavtal flyttar in i villakvarteren

Nu ska svenskarna ha höns i trädgården. Den senaste självförsörjningstrenden sprider sig från England och vill man inte ha höns hela året går de också att hyra bara över sommaren. Att ha höns är förstås lite jobb varje dag, men de äter upp dina matrester och hjälper gärna till och äter snigelägg i trädgården.

Landets Fria

Ny studie visar att kvinnor beskrivs som offer

Feministiska perspektiv och förklaringar saknas oftast i texter om socialt arbete. Istället skildras kvinnor som offer för våld och som mödrar, enligt en ny svensk masteruppsats.

– Jag blev förvånad över att kvinnor, speciellt inom socialt arbete, fortfarande beskrivs på det här sättet, säger Jennie Bergius, som skrivit uppsatsen.

Landets Fria

Miljöpartiet bjuder in regeringen till samtal

Efter hoten om att dra sig ur den migrationspolitiska överenskommelsen bjuder nu Miljöpartiet in alla regeringspartierna till diskussion. Om de inte får igenom en ändring av innebörden i begreppet ”synnerligen ömmande omständigheter” rivs samarbetet upp.

Fria Tidningen

© 2020 Fria.Nu