Uppsala Fria

Yrkesstolthet mer värt än vinstmaximering

De gör skäl för namnet, ingenjörerna och de andra som driver företaget MuchDifferent. Deras målsättning är att ”bli bäst på att bli bäst i världen”. Detta genom att helt omvärdera synen på vad ett företag är och hur det bäst ska skötas.

I somras flyttade MuchDifferent ut från vd:n Christian Lönnholm vardagsrum och in i en lägenhet ett stenkast ifrån Universitetshuset i Uppsala. Christian Lönnholm berättar att de först funderade på att ha kontoret på en båt i Fyrisån. Att förvandla en båt till ett flytande kontor var inget som skrämde dem.

– Vi är ingenjörer, vi fixar allt! tänkte vi. Fixar solpaneler och drar massa kabel, inga problem. Men så dök det här upp så vi tog det istället, sen var vi jättepanka.

Oförmågan att känna begränsningar och kunna göra snabba vändningar tycks vara två egenskaper som präglar företaget. Enligt hemsidan är de 24 anställda, men den riktiga siffran är enligt Christian Lönnholm lite luddig.

– Vi har kompisar som sitter här och arbetar med sina egna projekt. Likaså människor som, trots att de har skrivit klart sina examensjobb hos oss, väljer att arbeta kvar i våra lokaler utan anställning. Och ibland behöver vi extra folk och då är det bra att de finns nära tillhands.

Företaget startades genom den ideella föreningen med samma namn. Organisationen präglas av en platt struktur där tumregeln är att föreningens medlemmar väljer att arbeta med det som de brinner mest för. Vd-positionen löstes genom handuppräckning där var och en i företaget fick en röst.

– Vi ser positioner mera som arbetsuppgifter. Om någon vill byta arbetsområde så är det ingen omöjlighet och ofta ett bra sätt att vidareutvecklas. På så sätt breddar vi kompetensen och motverkar att någon sitter på en nyckelposition och blir svårersatt.

För även om dörren in i deras lokaler tycks stå på vid gavel så finns det inga garantier att du blir kvar om du inte presterar. MuchDifferent har varit framgångsrika med att rekrytera människor med spetskompetens inom it och programutveckling och förväntar sig mycket av sina anställda.

– Vi siktar på att göra saker som ingen annan gjort förut. Nysta i det okända för att skapa klarhet. Det är sådana arbetsuppgifter man får här vilket naturligtvis kan kännas otäckt och skapa oro. Men man kan lära sig att älska den oron. Men om uppgiften paralyserar dig så kanske inte detta är rätt arbetsplats.

Det är med stolthet Christian Lönnholm berättar vart hans kollegor kommer ifrån och vad de åstadkommit. I en platt organisation behövs drivna medarbetare. Här finns ingen som övervakar vad du gör och han medger att det saknas någon som har en generell överblick över arbetet. Resultatet blir ibland att dubbelarbete sker men menar han ”det är värt det”.

– Det var många i början som sa att ingen skulle ta oss på allvar för att vi var en ideell förening, men många gånger har det varit det motsatta. Det finns en skepticism mot vinstmaximerande företag. Ett företag som strävar efter maximal vinst har inget incitament att leverera mer än vad deras kontrakt kräver. Men det har vi, för vi drivs inte av vinsten utan av skapelselusten. Det är därför den ideella föreningen äger företaget, tillsätter ledningen och har rätt till allt överskott.

När jag frågar hur de ställer sig till etiska frågor, som att de exempelvis skapar utbildningsmaterial för militären, svarar Christian Lönnholm att man även måste vilja arbeta med ett projekt, annars får man arbeta med något annat. De har sällan problem med att nå koncensus inom företaget. Han påpekar även att de utmärker sig inom sitt område genom att en kvinna sitter på ordförandeposten som även innefattar rollen som teknisk chef.

Christian Lönnholm har däremot lite svårare att prata om framtiden och ger som exempel att han inte tror på femårsplaner. Med det menar han att ”om du fortfarande håller kvar i en plan du skapade för ett år sedan så är det ett tecken på att du inte har utvecklats”. Vad han och MuchDifferent eftersträvar är en välutvecklad förmåga att anpassa sig efter rådande situation. ”Att våga pröva nya potentiella lösningar och ta lärdom när satsningarna inte går som man tänkt sig.”

Men han drömmer ändå om att föra ut företagets värderingar till resten av samhället. Att i större skala få människor att våga arbeta efter sina drömmar istället för att ha pengar som största drivkraft. Närmast väntar att utveckla verksamheten i Seoul, där företaget nyligen öppnat ytterligare ett kontor.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Att leva med blöja och impotens

Prostatacancer är den vanligaste cancersjukdomen i Sverige idag och även den som tar flest mäns liv varje år. Behandlingen av sjukdomen kan ofta leda till både inkontinens och förlorad sexuell förmåga. Problem man ogärna pratar om.

Uppsala Fria

Björklund försvarar sin skolpolitik

Jan Björklund (FP) är på lästurné och i onsdags fick Flogstaskolans klass 3 A besök av utbildningsminstern. Efter att ha läst högt för barnen fick han besvara en rad frågor rörande betyg och satsningen på nya karriärsmöjligheter för lärare.

Uppsala Fria

Nu är tidig diagnos möjlig för ”Hedesundasjukan”

Med symptom som inte visar sig före fyrtioårsåldern har den så kallade ”Hedesundasjukan” varit svår att diagnostisera tidigt. En forskargrupp vid Uppsala universitet har nu kartläggt uppkomsten av denna ärftliga sjukdom vilket radikalt förändrar möjligheterna.

Uppsala Fria

Så påverkar Västsvenska paketet miljön

Det Västsvenska paketet handlar om mer än trängselskatten. Det handlar om vägar, tunnlar och kollektivtrafik. Men framförallt om vår framtida miljö. Från politiskt håll beskrivs ofta paketet som en miljösatsning – trots att delar ur paketet tvärtom väntas öka biltrafiken och utsläppen. I en serie på två delar synar GFT paketet.

Göteborgs Fria

© 2024 Fria.Nu