Fria Tidningen

Flyktingbarn uppmanades jobba svart

Ensamkommande flyktingbarn ska ha erbjudits att arbeta svart med att putsa fönster och städa duschar och toaletter på ett hotell mot en betalning på 50 kronor i timmen. Det visar ett internt mejl från chefen för ett boende för ensamkommande flyktingbarn, som Östersunds-Posten har tagit del av. Chefen slår ifrån sig med att orden ”svarta pengar” var olyckligt formulerat men att det kan ha begåtts misstag tidigare på grund av att Migrationsverkets regler har varit otydliga. Enligt lag måste asylsökande barn ha ett särskilt arbetstillstånd för att arbeta men i enskilda fall kan man ansöka om att undantas från den plikten.

Annons

Rekommenderade artiklar

Rollspel sätter fokus på flyktingpolitiken

I dag förvandlas Sergels torg till scen för ett skådespel som vill visa upp den europeiska gränskontrollen. Tillsammans med frivilliga deltagare kommer ett stort rollspel att iscensättas.

Stockholms Fria

Frias kampanj stoppades medan SD:s gick igenom

GFT:s systertidning Stockholms Fria Tidnings djurrättskampanj stoppades av SL med motiveringen att den kunde vara obehaglig för vissa resenärer. SD:s kampanj bedöms däremot inte vara obehaglig för resenärer och SL har ingen möjlighet att stoppa den då den inte bryter mot lagen.

Göteborgs Fria

© 2015 Fria.Nu