Fria Tidningen

SKL föreslår helikopterbolag

För några veckor sedan visade en rapport från Socialstyrelsen att Sverige inte är lika krisförberett som Norge, bland annat på grund av att Sverige saknar en nationell samordning av ambulanshelikoptrar. Sveriges kommuner och landsting, SKL, föreslår nu i en rapport att landstingen bör gå samman och bilda ett gemensamt bolag för landets ambulanshelikoptrar. Enligt slutrapporten som SKL presenterade i veckan skulle det ge en likvärdig tillgång i landet, sänka de totala kostnaderna och öka patient- och flygsäkerheten.

Annons

Rekommenderade artiklar

Rollspel sätter fokus på flyktingpolitiken

I dag förvandlas Sergels torg till scen för ett skådespel som vill visa upp den europeiska gränskontrollen. Tillsammans med frivilliga deltagare kommer ett stort rollspel att iscensättas.

Stockholms Fria

Nu ska Sjumilaskolan organiseras om

Stora arbetsmiljöproblem kommer fram i en ny kartläggning av Sjumilaskolan, som GFT tidigare rapporterat om. Stadsdelens ordförande kritiserar nu fack och skolledning.

Elin Schwartz

Göteborgs Fria

”I helgen brann ett migrantläger..”

Så börjar Elin Grelson Almestad sitt tack och hej-brev till GP:s ledning där hon fram till i dag varit kulturskribent. Anledningen är att hon inte kan eller vill stå bakom tidningens nya politiska profilering.

Göteborgs Fria

© 2015 Fria.Nu