Kritik mot nytt mål för djurskyddskontroller | Fria.Nu
Fria Tidningen

Kritik mot nytt mål för djurskyddskontroller

Andelen planerade djurskyddskontroller ska öka. Enligt Jordbruksverkets nya mål, som gäller sedan i måndags, ska länsstyrelserna under ett år utföra till hälften planerade kontroller hos lantbrukare och till hälften följa akuta anmälningar. Trots att Jordbruksverket påpekar att kontrollerna totalt sett ska öka tillskjuts inga extra resurser. Nu kommer kritik från länsstyrelsen i Västmanland, där djurskyddshandläggare tidigare lagt 80 procent av sin tid på anmälningar om misskötta sällskapsdjur.

– Jag tror att vi kommer att behöva prioritera ner de ärenden som kommer in på sällskapsdjur för att hinna med det här 50-procents målet, säger djurskyddshandläggare Josefina Nordström till SR Ekot. Hon fruktar att de då missar ett antal djur som far illa.

Annons

Rekommenderade artiklar

Här är de alternativa EU-mötena

Den 17 november håller EU toppmöte i Göteborg. GFT listar alla manifestationer och event som hålls i samband med toppmötet.

Göteborgs Fria

Här kan du demonstrera på första maj

Arbetarrörelsens högtidsdag är snart här igen! Spana in GFT:s lista för tips på vad som händer under dagen; från första maj-tåg till fest och något däremellan.

Göteborgs Fria

© 2018 Fria.Nu