Fria Tidningen

Riksdagsledamöter får varsin apelsin

I dag, måndag, planerar frigruppen Teater Relevant leverera 349 apelsiner till riksdagen, en till vardera ledamot. Apelsinerna symboliserar den fria kulturen.

När gruppen i somras planerade att sätta upp föreställningen ”Varning – Vi förbannar all politisk bortprioritering av fri kultur” valde friteatern som de skulle gästspela hos att dra sig ur samarbetet, på grund av Teater Relevants kritik mot systemet. Nu får riksdagen fungera i brist på fast spelplats.

– Vi ger inte upp. Om ingen friteater med fast scen vågar ta ställning av rädsla för att inte hålla sig god vän med bidragsgivarna överlåter vi valet av spelplats till de som sitter vid makten, säger Klas Wiljergård, regissör och konstnärlig ledare i Teater Relevant.

Annons

Rekommenderade artiklar

Vi spår framtidens nyheter

2016 kommer vi inte finnas här och rapportera om allt som händer. Men Skånes Fria Tidning tar en titt i kristallkulan – och ger er de kommande årens drömnyheter.

Skånes Fria

Ny gatutidning säljer i Skåne

Ett alternativ till att tigga på gatan vill gatutidningen Dik manusch vara för utsatta EU-medborgare. Nu säljs den i Höör och Lund.

Skånes Fria

© 2016 Fria.Nu