Laleh spred magi omkring sig | Fria.Nu
Uppsala Fria

Laleh spred magi omkring sig

Laleh ställde sig på scenen på Botaniska trädgården och trollband hela publiken. Konserten i fredags förra veckan bjöd på värme, magi och… stjärnstoft.

Det är aldrig lätt att vara förband. Den annars i Sverige så omtyckta brittiske musikern Ed Hartcourt hade ingen lätt uppgift när han försökte engagera publiken. Många av de 4 000 besökarna i Botaniska trädgården var måttligt intresserade och pratade istället med varandra och satt på sina picknickfiltar i gräset och åt och drack. Alla väntade på artisten med stort a. Eller ska man kanske säga med stort L?

Laleh har sedan hon plockade hem tre grammisar 2005 bara blivit alltmer folkkär. Efter hennes medverkan i programmet Så mycket bättre i TV4 har hennes stjärnstatus bara växt än mer. Och det märks. Precis innan Laleh äntrar scenen för att leverera öppningslåten Vårens första dag är förväntan bland i publiken så kompakt att man nästan kan ta på den.

Med hjälp av grön rök, suggestivt scenljus och eldballonger men framför allt genom musiken kom Laleh att bjuda på en magisk kväll som Uppsalaborna sent skulle glömma.

Efter fyra släppta album har Laleh en hel del låtar att välja mellan och hon ger publiken både dansanta låtar som Eva Dahlgren-covern Ängeln i rummet och den storslagna och kosmiska låten Snö. Självklart bjuder hon på allsång i och med den ofantligt populära låten Some die young från hennes senaste skiva Sjung. Mellan låtarna berättar Laleh anekdoter om sitt liv, hon pratar om kosmos och om hur vi alla är stjärnstoft. Men hon gör det med en stor portion humor och självdistans. Genom hennes ärliga och lekfulla sätt så är det svårt att inte tycka om Laleh och den show som hon bjuder på. Att hon dessutom gör musik som griper tag om ens hjärta och får hela kroppen att rysa skadar inte heller.

Annons

Rekommenderade artiklar

Efterlängtad skejthall byggs i Uppsala

För snart två år sedan fick Uppsalas skejtare ta emot ett glädjande besked: äntligen skulle den efterlängtade skejthallen byggas. Trots att Uppsala är Sveriges fjärde största stad så har det länge saknats skejtmöjligheter i staden. Men tack vare idogt arbete från ett fåtal eldsjälar så är färdigställandet av hallen snart ett faktum.

Uppsala Fria

Världskänd – okänd

Prisad, uppmärksammad och en kontroversiell och obekväm röst i den offentliga debatten. Hon skapar diskussion med sina filmer runtom i världen medan hon i sin nuvarande hemstad Uppsala är okänd av de flesta. Uppsala Fria har träffat den finska dokumentärfilmaren Mervi Junkkonen.

Uppsala Fria

Konstnärsdrömmar med rätt att existera

Alla ska ges möjlighet till kreativt skapande. Dagligverksamheten Konstbruket i Ekeby har sedan tre år tillbaka fungerat som en konstnärlig verkstad för personer med funktionsnedsättningar. Verksamheten har gett Uppsala en ny och spännande konstinjektion med flertalet utställningar och framträdanden.

Uppsala Fria

”De enda vinnarna är bankerna”

Varför uppstår ekonomiska kriser och hur ska det egentligen gå för de så skuldtyngda europeiska länderna? Professorn Mats Persson vid Stockholms universitet höll den 29 november ett föredrag i universitetshuset i Uppsala om den europeiska skuldkrisen.

Uppsala Fria

Inte lätt att vara Elvis i Uppsala

Hennes säregna stil och bitska samhällskommentarer har gått få förbi. Serietecknaren och förre detta Uppsalabon Nina Hemmingsson berättar om staden hon växte upp i, om sitt konstnärskap och vilken betydelse hennes mest kända figur har för henne.

Uppsala Fria

© 2018 Fria.Nu