Fria Tidningen

Kritik mot expertrapport om slutförvar

I veckan redovisade den internationella kärnenergibyrån inom OECD sin granskning av SKB:s ansökan om ett slutförvar i Sverige. De skriver att det behövs vissa kompletteringar, bland annat om kopparkorrosion, men slår annars fast att ansökan är fullt tillräcklig, skriver SR Ekot. 

Granskningen är beställd av regeringen och kommer inte vara avgörande för det slutliga beslutet från regeringen men är en viktig del i att få ett internationellt perspektiv.

Naturskyddsföreningen och Miljöorganisationernas kärnavfallsgranskning, MKG, är starkt kritiska till granskningen och menar att den bygger på otillräckligt underlag.

– Granskningsgruppen från det internationella kärnkraftorganet OECD/NEA har dragit för tidiga slutsatser istället för att som uppdraget var koncentrera sig på att föreslå kompletteringar, säger Johan Swahn, kanslichef för MKG, i ett pressmeddelande.

Annons

Rekommenderade artiklar

Nu ska Sjumilaskolan organiseras om

Stora arbetsmiljöproblem kommer fram i en ny kartläggning av Sjumilaskolan, som GFT tidigare rapporterat om. Stadsdelens ordförande kritiserar nu fack och skolledning.

Elin Schwartz

Göteborgs Fria

”I helgen brann ett migrantläger..”

Så börjar Elin Grelson Almestad sitt tack och hej-brev till GP:s ledning där hon fram till i dag varit kulturskribent. Anledningen är att hon inte kan eller vill stå bakom tidningens nya politiska profilering.

Göteborgs Fria

Frias kampanj stoppades medan SD:s gick igenom

GFT:s systertidning Stockholms Fria Tidnings djurrättskampanj stoppades av SL med motiveringen att den kunde vara obehaglig för vissa resenärer. SD:s kampanj bedöms däremot inte vara obehaglig för resenärer och SL har ingen möjlighet att stoppa den då den inte bryter mot lagen.

Göteborgs Fria

© 2015 Fria.Nu