Sjuksköterskestudenter får stöd i löneuppror | Fria.Nu
Fria Tidningen

Sjuksköterskestudenter får stöd i löneuppror

Sedan en tid tillbaka har Sveriges sjuksköterskestudenter drivit ett löneuppror för högre ingångslöner som går ut på att de inte tar ett jobb under 24 000 kronor i månaden. I veckan hölls manifestationer i flera städer runt om i landet. Nu har protesterna fått Vårdförbundets medlemmar att reagera och många kräver ett nytt avtal med arbetsgivaren Sveriges kommuner och landsting, SKL. Vårdförbundet har påbörjat en utvärdering av avtalet eftersom många upplever att SKL inte lever upp till den delen i avtalet som säger att lönerna ska sättas individuellt.

– Många arbetsgivare har skapat detta själva, utifrån att de går ut med samma lön i hela landet. Oavsett vad jag har med mig i bagaget som sjuksköterska får jag samma erbjudande. Det är klart att det skapar ett tryck i medlemsledet, säger Sinevar Ribeiro, ordförande på Vårdförbundet, till SR Ekot.

Annons

Rekommenderade artiklar

Här är de alternativa EU-mötena

Den 17 november håller EU toppmöte i Göteborg. GFT listar alla manifestationer och event som hålls i samband med toppmötet.

Göteborgs Fria

Här kan du demonstrera på första maj

Arbetarrörelsens högtidsdag är snart här igen! Spana in GFT:s lista för tips på vad som händer under dagen; från första maj-tåg till fest och något däremellan.

Göteborgs Fria

© 2018 Fria.Nu