Migrationsverket i Uppsala vandaliserat | Fria.Nu
Uppsala Fria

Migrationsverket i Uppsala vandaliserat

Natten mot onsdagen förra veckan vandaliserades migrationsverket i Uppsala. Fönster slogs sönder och slagord sprejades på husväggen.

Migrationsverkets anläggning har säkerhetsglas och ingen hade tagit sig in i anläggningen, men samtliga fönster mot receptionen samt glaset på entrédörren hade förstörts från utsidan. Slagord som uppmanade migrationsverket att sluta deportera, som bland annat ”No nations no borders” hade sprejats på husväggen.

Larmet gick vid tolvtiden på natten. När Securitas kom till platsen tillkallades polis. Dagen efteråt genomsökte polisen området med hund, men polisen har ännu inga misstänkta för skadegörelsen.

– Det går inte att se vem det skulle vara på skriverierna. Men det verkar vara någon om inte tycker om den verksamhet migrationsverket bedriver. Oftast är det personer som inte riktigt vet vad vårt arbete går ut på – som har en viss uppfattning och inte tar reda på vad vi egentligen gör. Vi borde informera allmänheten mer om vårt arbete, säger Erja Hjalonen, teamledare på asylprövningen i Uppsala.

En liknande händelse inträffade på nyårsnatten i Uppsala. Även då vandaliserades lokalerna med klotter och krossade fönster. Men inga hotelser har inkommit till personalen och enligt Erja Hjalonen har händelserna inte gjort att personalen känner sig otrygg på arbetsplatsen.

Migrationsverket har höjt säkerheten på anläggningen.

Annons

Rekommenderade artiklar

”Nu finns det bär”

I torsdags kontaktade sju bärplockare de sociala myndigheterna i Tierp och bad om hjälp att ta sig hem. Men kommunen anser att det nu finns bär att plocka och hjälper därför inte till.

Uppsala Fria

Landstinget tvingas böta miljoner till SOS alarm

Nära sju miljoner kronor. Så mycket ska Uppsala tillsammans med tre andra landsting betala i vite till SOS alarm för att företaget Medhelp, som larmar ut ambulanser i länet, inte svarat i tid. SOS alarm har också sagt upp sitt tilläggsavtal med landstingen.

Uppsala Fria

Att skapa den väljande människan

Utbildningsinsatser ska skapa den väljande människan som gör rationella val. Men människan är inte den ”economic man” som systemet anpassats efter, därför är vi mer lättlurade än någonsin. Det menar Charlotta Bay, doktor i företagsekonomi vid Uppsala universitet.

Uppsala Fria

”Samma lagar gäller på nätet”

Nytt projekt ska motverka kränkningar och trakasserier på internet. "Många tror att internet är laglöst land, men samma lagar gäller även där", säger Lina Gidlund, verksamhetsansvarig på Diskrimineringsbyrån Uppsala (DU).

Uppsala Fria

Bålsta vårdcentral i konkurs

Bålsta vårdcentral gick förra veckan i konkurs – med miljonskulder till landstinget. Nu begär landstinget i sin tur moderbolaget MedPro i konkurs i ett försök att få tillbaka skattebetalarnas pengar.

Uppsala Fria

© 2018 Fria.Nu