Recension


Fria Tidningen

Musik för melankoliska

På sin fjärde skiva har numera Sverigebaserade Ane Brun arbetat med Tobias Fröberg som producent. De har skapat en karg, luftig ljudbild där Bruns ödesmättade stämma är i fokus, ackompanjerad av stråkar och körer i mer eller mindre oväntade arrangemang. 

Trots att Fröberg har valt bort bas i de flesta låtar, vilket jag förstås som princip måste vända mig emot, har andra element lyckats fylla de lägre registren, i synnerhet då på rytmsidan, som i What´s happening with you and him, och framför allt i skivans bästa spår, Do you remember.

Texterna är bitterljuva men behärskade, och lyssnaren bör med fördel vara en smula melankoliskt sinnad vid spisning, det gäller speciellt den fina duetten med José Gonzáles, Worship.

Fakta: 

<h2><em>It all starts </em><br><em>with one</em><br>Ane Brun<strong><br></strong></h2>

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Fantastiskt kan bli ännu bättre

Recension

Det har varit tyst från Neneh Cherry de senaste åren, men när hon kommer in på Strands scen kan man ta på stämningen, som laddas än mer när en magisk Manchild inleder. 

Fria Tidningen

Lättsmält svep över Kubricks arv

Recension

Stanley Kubrick behöver knappast någon närmare presentation. Däremot behöver han firas, och det görs rejält i Köpenhamn som arrangerar Kubrickfestival hela året med en stor utställning som höjdpunkt.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu