Fria Tidningen

Affe Ashkar årets eldsjäl

God mat, bra musik och trevligt sällskap. Så beskriver Daniel Bergström från Studiefrämjandet årets Gottsundadagar, som utspelade sig i helgen. Tvådagarsfestivalen bjöd på bland annat 25 set med hiphop, världsmusik och reggae.

– En glad feststämning utan en massa alkohol eller droger, människor är vänliga mot varandra och man tar med hela familjen ut för att uppleva något roligt tillsammans. Spontanitet och en avslappnad inställning, det är det riktiga Gottsunda, säger Daniel Bergström från delarrangerande Studiefrämjandet som tycker att årets festival var den bästa hittills.

Han är helt övertygad om att människor gick därifrån med en positivare bild av Gottsunda. En trygg stämning utan bråk och fylla präglade de två dagarna och publiken var blandad. Den rikskända hiphopduon Muhammed Ali var bara en av många akter på scenen som drog besökare.

– Publikuppslutningen var stundom väldigt bra. Det var ett bra tryck helt enkelt.

Delvis tror han det kan bero på att Gottsundadagarna i år låg på ett slutet område som gav festivalen en egen identitet. Tidigare år har den hållits på parkeringsdäcket vid Gottsunda centrum, vilket i och för sig kan ha lockat besökare. Men i år var det fler som kom för festivalens egen skull.

Under Gottsundadagarna delades även priset ut till årets eldsjäl. Boende i stadsdelen har fått nominera kandidater och vann gjorde Affe Ashkar med motiveringen att han har varit en förebild för unga i Gottsunda. Som projektledare för Bring down the beat har han jobbat aktivt med ungdomar som vill hålla på med hiphopmusik. Projektet, som pågått i tre år, fungerar som ett mentorskap och har haft stora framgångar.

– Det är ett bra sätt att möta unga och skapa goda förebilder. Affe Ashkar har visat att det är möjligt att lyckas bara man anstränger sig, även om man ibland möts av motgångar, säger Daniel Bergström.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Varningsklockorna ringde

Börsklockan på Wall street i New York, som sätter punkt för en dag av kommers, har länge fascinerat musikern och konstnären Dror Feiler. När han och hans fru Gunilla Sköld Feiler blev inbjudna av Uppsala Konstmuseum att medverka vid Kulturnatten valde de därför att framföra ”The Closing Bell”, ett performance om börsklockan och dess djupare innebörd.

Uppsala Fria

Normbrytare och maktens utmanare

Medelklassens uppror – det är vad lokala medier har kallat de demonstrationer som under sommaren har genomförts i olika delar av Israel. Höga levnadskostnader och social orättvisa har fått människor att protestera.

Fria Tidningen

Bad och bak för barn som är kvar i stan

För de yngre barnens räkning har Uppsalas fritidsklubbar slagits samman under sommaren. Detta så att barn vars föräldrar inte har semester ska kunna göra något kul på dagarna.

Fria Tidningen

Sommarsatsningar för Uppsalas unga

Det är en varm sommarkväll i Uppsala och gatorna är fulla av semesterglada människor. På Trädgårdsgatan hörs musik från den gamla biografen Grand där dörrarna står öppna mot den ljumma kvällsluften.

Fria Tidningen

Headbanga till hårdrock på Grand

Det är en varm sommarkväll i Uppsala och gatorna är fulla av semesterglada människor. På Trädgårdsgatan hörs musik från den gamla biografen Grand där dörrarna står vidöppna.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu