Fria Tidningen

Demonstration för enighet efter upplopp

Tusentals demonstrerade mot polisvåld och den brittiska regeringens nedskärningar.

Uppemot 3000 personer deltog i en marsch genom norra London på lördagen under slagordet ”ge våra barn en framtid”. Bakom demonstrationen stod en koalition av lokala kulturföreningar och vänstergrupper, som i ett uttalande manade till enighet mellan alla samhällsgrupper för att lösa de problem som man pekar ut som roten till förra veckans omfattande upplopp i London och andra brittiska städer.

”Att bara kalla de som deltog för opportunistiska kriminella minskar inte spänningarna och är en dålig förklaring till de värsta upploppen på årtionden”, skriver koalitionen i ett uttalande.

Under demonstrationen hölls tal där upploppen knöts till regeringens nedskärningar och den ekonomiska krisen. Samtidigt riktades kritik mot parlamentsledamöter som krävt hårda straff för de inblandade samtidigt som de själva gått fria från korruptionsskandaler.

 

Fakta: 

<h2>Se <a href="http://dai.ly/nHaATP">filmklipp från demonstrationen här</a>.</h2>

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Palestinsk ”utpost” revs

Ett palestinskt protestläger i östra Jerusalem revs på torsdagen av israeliska säkerhetsstyrkor, efter beslut i högsta domstolen.

Fria Tidningen

Friår succé i Finland

Systemet med friår - som skrotades efter två år i Sverige - har blivit en succé en Finland.

Fria Tidningen

Varningar om torka ignorerades

Flera hjälporganisationer riktar skarp kritik mot det internationella samfundet för att ha ignorerat tidiga varningar om en svår torka på Afrikas horn.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu