Framtidshopp i Egypten | Fria.Nu
Fria Tidningen

Framtidshopp i Egypten

En färsk Gallupundersökning visar att egyptierna är optimistiska inför framtiden. 

Även om de, några månader efter regimens fall, säger sig leva ett svårt liv, tror medelegyptiern att de inom fem år kommer att få det bättre än på åratal.

Många vill delta i samhällsomdaningen – cirka 90 procent tänker rösta i det kommande presidentvalet i november. Endast 1 procent vill se ett auktoritärt religiöst styre som Irans. En majoritet ser hellre att religiösa företrädare intar en rådgivande eller obefintlig roll. 

15 procent stöder enligt undersökningen det omtalade Muslimska brödraskapet. 

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Analys: Risk för regionalt bakslag

Militärkuppen i Egypten riskerar inte bara att störta landet ner i en fördjupad våldsspiral. Den kan också medföra ett bakslag för demokratiska krafter i hela regionen, skriver Per Björklund i en analys.

Fria Tidningen

”Vi fortsätter tills revolutionen segrat”

Det egyptiska politiska filmkollektivet Mosireen har nått hundratusentals med sin youtube-kanal. Men deras arbete är inte riskfritt. Fria Tidningen har träffat Salma Said, som fortfarande bär spåren av säkerhetsstyrkornas våld i sin kropp.

Fria Tidningen

Samtal splittrar proteströrelsen

Samtidigt som proteströrelsen i Bahrain markerar tvåårsdagen av revolutionen har den officiella oppositionen samlats till samtal med representanter för regimen. Men samtalen splittrar demonstranterna. Fria Tidningen har pratat med Februari 14-koalitionen som avvisar samtalen och oppositionspolitiker som deltar i samtalen.

Fria Tidningen

Fackliga rättigheter hotade i Egypten

Arbetare spelade en viktig roll i upproret som ledde till att Egyptens förre president Hosni Mubarak störtades. Två år senare befinner sig arbetarrörelsen i konflikt med den nya regeringen.

Fria Tidningen

© 2021 Fria.Nu