Uppsala Fria

Start för Uppsala Arena tidigast i höst

I måndags lämnade Uppsala kommun in en avsiktsförklaring om Uppsala Arena till Näringsdepartementet.

Underlaget är detsamma som det tidigare upphävda fullmäktigebeslutet grundade sig på, men med den skillnaden att kommunens ovillkorade kapitaltillskott nu föreslås ge rätt till en option på ägande av det framtida fastighetsbolaget.

Förvaltningsrätten i Uppsala upphävde i en dom i december förra året Uppsala kommunfullmäktiges beslut rörande Uppsala Arena i Gränby. Enligt domskälen skulle beslutet, att genomföra projektet och godkänna samarbetsavtalet, ha föregåtts av en anmälan till EU-kommissionen för prövning i förhållande till statsstödsreglerna. Så har inte skett.

– Vår målsättning är att EU-kommissionen före juli månads utgång ska klarlägga att den tilltänkta åtgärden inte utgör statligt stöd. Vi kommer därefter återuppta förhandlingarna med Arenabolaget och komma tillbaka till kommunfullmäktige med ett beslutsunderlag under hösten, säger näringslivsdirektör Eva Sterte i ett uttalande.

Under förutsättning att ett positivt fullmäktigebeslut fattas under hösten måste Arenabolaget därefter avvakta i tre veckor innan projektet kan påbörjas.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Alby i demokratins vågskål

Fria har pratat med tre forskare om lagändringen som skulle göra det lättare att få till folkomröstningar.

Fria Tidningen

DO avvisar anmälan mot myndighet

Förra veckan DO-anmäldes myndigheten Statens institutionsstyrelse, SiS, för att ha misslyckats med att ta fram en handlingsplan för jämställda löner. DO har nu beslutat att avvisa ärendet. Trots att få myndigheter och företag följer lagen så blir det sällan några påföljder.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu