Hela Japan borde utrymmas | Fria.Nu

Debatt


Rune Lanestrand
Fria Tidningen

Hela Japan borde utrymmas

KATASTROFEN I JAPAN Det är närmast outhärdligt att tänka på vad som kommer att hända med Japans befolkning. Efter att ha följt kärnkraftens utveckling, studerat dess teknik och förgäves framhållit dess enorma risker i snart 40 år kan jag inte se annat än att en megakatastrof är i vardande.

Jag ser invånarna i 35-miljonerstaden Tokyo som är grundlurade av myndigheter och utelämnade att invänta den oerhörda katastrof som politiker och experter sagt sig vara osannolik.

Inte bara Tokyo utan hela Japan borde utrymmas för med största sannolikhet sprider sig livsfarliga nivåer av radioaktivt nedfall över hela ön när även mox-bränsleförråden med sitt plutonium kommer att brinna. I Sverige är det bara experterna på Strålskyddsmyndigheten, politiker som Carl Hamilton och kärnkraftsindustrin som fortsatt tror på säkra zoner i Japan.

Den värsta scenariot är om hela befolkningen blir så hårt drabbad av strålning och blir så sjuka av utsläppen från Fukushimas härdsmältor att man även tappar kontrollen på Japans övriga atomkraftverk. Då kommer hela världen att drabbas av radioaktivt nedfall som kommer att ödelägga Japan, döda och skada miljoner, inte bara i Asien.

Det är också outhärdligt att tänka på att politiska ledare med psykopatiska drag som närmast ser sig som gudar har tagit dessa stora risker med kärnkraften. I första hand för att kunna lova väljarna ständigt högre materiell standard och för att kunna sitta vid makten. Samtidigt som man med hjälp av experterna och de stora mediernas hjälp dolt de stora riskerna med ”fredlig atomklyvning”.

Jag hoppas från djupet av mitt hjärta att jag har helt fel i tänkta scenario som kommer till mig i vargtimmen.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Debatt
:

GMO-fria produkter hotade

LRF-ungdomarna har valt in en ledamot i styrelsen som arbetar för DuPont, världsledande på marknaden för genmanipulerat utsäde. Samtidigt är både LRF och jordbruksminister Eskil Erlandsson positivt inställda till GMO.

Stockholms Fria
Debatt
:

Arla suger ut mjölkbönderna

Landets mjölkbönder har tröttnat på att vara med och finansiera Arlas omfattande investeringar utomlands som inte gett några som helst positiva resultat på mjölkpriset i Sverige. I stället har bonden efter varje ny investering utomlands fått allt sämre betalt för mjölken, skriver Rune Lanestrand.

Göteborgs Fria
Debatt
:

Höga cesiumhalter i svenska vildsvin

Prover utförda av Strålskyddsmyndigheten visar att vildsvinskött på flera platser i Sverige innehåller höga halter av cesium. Högst halter påträffades i Västerås, i utkanten av nedslagsplatserna från Tjernobyl. Rune Lanestrand misstänker att radioaktiviteten kommer från företaget Westinghouse kärnbränslefabrik.

Fria Tidningen

© 2021 Fria.Nu