Hallå där Emil Mann... | Fria.Nu
Fria Tidningen

Hallå där Emil Mann...

Hallå där, Emil Mann, 23 år, som nyss har startat Sveriges första friidrottsförening som riktar sig till hbtq-personer: Stockholm Vipers Friidrott.

Hur långt har ni kommit i planerna?

– Vi är precis i startgroparna. Vi har en sida på Facebook med uppemot 40 medlemmar, men än så länge är vi bara en handfull som aktivt tränar tillsammans.

Hur kommer verksamheten att se ut?

– Det är öppet för alla som vill träna friidrott och vi kommer att vara verksamma i Stockholm. Gruppen är både för nybörjare och de som redan tränat länge. Framöver hoppas jag att vi får ihop ett lag så att vi kan ställa upp i de internationella gaytävlingarna som finns, som Out games, Gay games och Euro games. Men det viktigaste är att vi trivs med varandra och har roligt. Främsta målet är att vi ska komma igång med gemensam träning en gång i veckan.

Hur kom du på idén till den här klubben?

– Främst är det för att många har frågat mig om jag inte kan starta en sådan här träningsgrupp. På senaste Gay games var jag den ende svensken som var med. Runtom i världen finns det föreningar som riktar sig just till hbtq-personer, men inte i Sverige. Utomlands har de frågat mig varför vi inte har det i Sverige.

Annons

Rekommenderade artiklar

Bojkottkampanj nagel i ögat för svensk hockey

I skuggan av segeryran efter förra helgens svenska VM-guld i herrhockey bedriver människorättsaktivister kampanj mot nästa års VM i Vitryssland.

– Vi uppmanar svenska hockeylandslaget att inte spela med diktatorn Lukasjenko, säger Martin Uggla från kampanjgruppen.

Fria Tidningen

Prispengar lika för herr och dam

Många svenska cykeltävlingar har gjort sin läxa och jämnat ut prissummor mellan herr- och damelitklasserna. En tävling sticker dock ut i mängden, Cykelvasan.

Fria Tidningen

Hon trampar på machoidealen

Lisa Ström har två stora mål denna tävlingssäsong. Vinna SM-guld i cykelcross och krossa patriarkatet.

Fria Tidningen

Landslagen spelar regelbundet mot diktaturer

Svenska fotbollslandslag har sedan 2011 spelat minst 17 landskamper mot länder som allvarligt kränker mänskliga rättigheter. Under året spelas matcher mot bland annat Azerbajdzjan, Nordkorea och Vitryssland.

Fria Tidningen

Han följer sitt lag på distans

Palestinska herrlandslaget klarade sig vidare i internationella Challenge cup som spelas i Nepal. Avancemanget öppnar för lagets första deltagande i asiatiska mästerskapen.

Fria Tidningen

© 2020 Fria.Nu