Åtalad efter biljettkontroll | Fria.Nu
Göteborgs Fria

Åtalad efter biljettkontroll

Daniel hade jobbat natt och var på väg hem med bussen en tidig augustimorgon förra året. Han plankade och berättelserna om vad som hände vid den dramatiska biljettkontrollen går vitt isär.

– Jag var på väg att hoppa av vid hållplatsen Lilla Bommen. När jag klev av tog kontrollanten tag i min arm och jag försökte rycka loss armen. Då kom en annan kontrollant fram och tog tag i min andra arm, berättar Daniel.

I tumultet som uppstod snubblade Daniel och drog med sig kontrollanterna i fallet.

– I fallet lyckades jag få loss min vänsterarm, annars hade jag slagit huvudet i asfalten, säger han.En av kontrollanterna skadades lindrigt, något som hon senare fick läkarintyg på.

De tillkallade polis. Till Daniel sa kontrollanterna att han skulle hålla tyst och vänta tills polisen kom. Vid Daniels sida ställde sig tre kontrollanter och vaktade honom.

Till Daniels stora chock hade kontrollanterna en helt annan version av händelsen som de redogjorde för när poliserna kom och han anmäldes på plats för våldsamt motstånd som senare ändrades till våld mot tjänsteman.

På plats fick Daniel inte reda på vad han var anklagad för, den informationen kom flera veckor senare vid ett telefonsamtal från en polis.

– Kontrollanterna hävdar att de inte tog tag i min arm och att jag knuffade omkull en kontrollant, sprang därifrån och att de fick jaga ikapp mig och brotta ner mig, säger han.

Daniel har mått väldigt dåligt sedan den där sensommarmorgonen. Att biljettkontrollen skulle få så stora konsekvenser hade han aldrig kunnat föreställa sig.

– Jag ville bara åka hem och sova efter jobbet men hela händelsen har blivit otroligt stor, det känns väldigt tungt inför rättegången, säger han.

Västtrafik har avböjt att kommentera fallet.

Daniel vill inte uppge sitt efternamn.

Fakta: 

<h2>Läs också: <a href="http://www.goteborgsfria.nu/artikel/87030">Kontrollanter kommer undan – resenärer fälls för våldsbrott</a></h2>

Annons

Rekommenderade artiklar

Deras lycka byttes mot byråkratisk mardröm

Det som började som en ljuv kärlekshistoria slutade i en byråkratisk återvändsgränd. Nurten Tuncel är hemma i Mölndal medan hennes man lever som flykting i Grekland. Den politiska situationen i Turkiet och svenska regler står nu i vägen för deras kärlek.

Göteborgs Fria

Sverigefinnar kämpar för sina rättigheter

6 december är Finlands 100-åriga självständighetsdag. Satu Rekola från Göteborgs sverigefinska råd vill uppmärksamma behovet av sverigefinska skolor, förskolor och äldreomsorg.

Göteborgs Fria

Konferensföretag nekar fascister

Fascistiska Europa Terra nostra håller konferens i Göteborg på lördag. Fyra av fem konferensföretag skulle neka dem att hyra lokaler.

Göteborgs Fria

© 2020 Fria.Nu