Fria Tidningen

Politiker manar till mord på Wikileaks-grundare

Framträdande politiker och debattörer manar nu öppet till mord på Wikileaks-grundaren Julian Assange efter "Cablegate".

En av de som menar att Julian Assange bör avrättas är den republikanska ex-senatorn och vicepresidentkandidaten Sarah Palin, som på sin Facebook-sida skrivit att Assange borde jagas på samma sätt som militären jagar Talibanerna och Al-Qaida, enligt computerworlduk.org. Sarah Palin pekas ut som en möjlig presidentkandidat för det republikanska partiet i valet 2012.

En annan som menar att Wikileaks borde avrättas är Tom Flanagan, professor i statsvetenskap vid University of Calgary och tidigare nära rådgivare till Kanadas konservative premiärminister Stephen Haper. I en intervju med CBC (se filmklippet nedan) säger han att Obama borde sätta ett pris på Assanges huvud eller "skicka en drönare", och att han inte skulle sörja om Assange "försvann."

Fakta: 

<h2>Den 29 december började websajten Wikieleaks publiceringen av 251 287 hemligstämplade rapporter från USA:s ambassader världen över. Läckan har fördömts av regeringsföreträdare i hela västvärlden och beskrivits som "diplomatins 11 september".&nbsp;</h2>

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

© 2024 Fria.Nu