Debatt


Marie Munther
Fria Tidningen

Låt Regina Lund tro vad hon vill

TRO Regina Lund berättade i en intervju att hon pratat med sin döda far. För det första: Låt henne vara. Tror hon att hon snackat med sin pappa från andra sidan och att hon skrivit sin bok med honom, så låt henne tro det då. Finns många människor som tror på andar och på spöken precis som många är religiösa och tror på gud. Folk får väl tro på vad de vill. Ingen tro är fel tycker jag. Bara för att man inte tror på andar, spöken och att det finns en andra sida, så behöver ju inte det betyda att det inte existerar för det. Jag vet att det är svårt att tro på saker man inte själv har upplevt eller sett. Men om man fick uppleva saker själv så skulle man säkert kunna tro på det också. Var inte så nedlåtande på Regina. Det är hennes grej och om hon tror på andra sidan och att hon skrivit boken ihop med sin döda far så låt henne tro det då.

För det andra, så att hon slängde ur sig att hennes far var i studion när hon blev intervjuad när det smäller till i bakgrunden, var ju något hon bara sak i förbifarten. Hon skojade ju bara eftersom hon skrattar ju till när hon sagt det. Hon satt och berättade om sin döda far och då slank det bara ur henne. Ungefär som man säger när man sitter och pratar om en person med en vän och så helt plötsligt kommer just den människa man pratar om in i rummet, eller människan ringer eller skickar mejl eller sms eller det kommer ett brev i brevlådan, så säger man ”när man talar om trollen så kommer de”. Det var ungefär samma sak när Regina sa att hennes pappa var där. Hon påstod det inte, hon skämtade bara. Ta inte detta så bokstavligt tycker jag.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Debatt
:

Public service har bäst pressetik

Olika perspektiv på samma sak – i Frias nya satsning "duellen" lyfts frågor från olika vinklar. Först ut är skribenterna Jens Ganman och Sargon De Basso som har olika syn på public service existensberättigande. Jens Ganman tycker att de statligt stödda mediebolagen har spelat ut sin roll. Här delar Sargon De Basso med sig av sitt resonemang kring varför han är av motsatt åsikt.

© 2024 Fria.Nu