Nu får 16 asylsökande ungdomar boende | Fria.Nu
Göteborgs Fria

Nu får 16 asylsökande ungdomar boende

I Göteborg har det hittills inte funnits något boende för asylsökande ungdomar, men nu har det första invigts i Bräcke på Hisingen.

På boendet finns 16 platser som är till för ungdomar som kommit ensamma till Sverige. Just nu bor där flest ungdomar från Somalia och Afghanistan.

Västra Götalandsregionen har skrivit en avsiktsförklaring med Migrationsverket om att ta emot 150 ensamkommande barn under året, men hittills har regionen endast tagit emot 69 barn.

Annons

Rekommenderade artiklar

Björklund: Läs historia, Åkesson!

Liberalernas ledare Jan Björklund sjöng de liberala värdenas lovsång i sitt Almedalstal och angrep SD- ledaren.

–Jimmie Åkesson, gå hem och läs historia!

Hjärnan pigg längre hos dagens 70-åringar

Dagens personer i 70-årsåldern är piggare i hjärnan än tidigare generationer. Men när den kognitiva förmågan väl börjar försämras, går nedgången snabbare än tidigare. Det antas hänga ihop med hur vi använder hjärnans reservkapacitet. 

S lovar 60 miljoner kronor till äldre

Socialdemokraterna vill satsa på idrott, friluftsliv och studiecirklar för äldre. Därför går partiet till val med löfte om 60 miljoner kronor per år till Föreningssverige, samt en fast kontaktperson för alla som har hemtjänst. 

Företag byteshandlar i ny barterring

Lokala företag blir starkare om de byter sitt överskott av varor och tjänster med varandra. Det är tanken med en så kallad barterring, som nu startar för första gången i Sverige.

© 2020 Fria.Nu