Som Robin Hood fast tvärt om | Fria.Nu

Debatt


Jens Holm
Stockholms Fria

Som Robin Hood fast tvärt om

PRIVATISERINGAR Maud Olofsson vill sälja ut statliga Vattenfall. Detta är bara ett exempel på den borgerliga regeringens syn på gemensamt ägande. Man vill avveckla, inte utveckla. I Stockholm är det lika illa. Här har den borgerliga majoriteten sålt ut förskolor, skolor och vårdinrättningar till underpris. De nya ägarna kan sedan göra jättevinster som ofta placeras i skatteparadis som Jersey och Guernsey. Långt borta från insyn och kontroll och från verksamheten i Stockholms län.

Självklart finns det många exempel på välskötta privata företag som bidrar till mervärde för Sveriges välfärd. Men varför dessa utförsäljningar? Varför inte behålla det vi äger tillsammans och utveckla detta?

Ordet privatisering kommer från latinets privare. Privare betyder beröva. Det är exakt vad det handlar om; det stora flertalet berövas sina tillgångar, ett fåtal gynnas. Det är som Robin Hood, men tvärt om. Rösta rödgrönt den 19 september.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Debatt
:

Låt flygplatsen bli ekostad

Stockholms stad hyr ut Bromma flygfält, stort som Östermalm, till luftfartsverket för en krona. I en stad med bostadsbrist och dålig luft kan marken användas bättre, skriver Jens Holm och Ann-Margarethe Livh från Vänsterpartiet.

Stockholms Fria
Debatt
:

V för vegetariskt

Sverige kunde vara ett föregångsland för minskad köttkonsumtion. Det är en avgörande fråga både för klimatet och den globala resurshushållningen, skriver Jens Holm, riksdagskandidat för Vänsterpartiet.

Fria Tidningen

© 2022 Fria.Nu