Stureplanscentern slår sista spiken i centerkistan | Fria.Nu

Debatt


Rune Lanestrand
Stockholms Fria

Stureplanscentern slår sista spiken i centerkistan

val 2010 De självförhärligande politiska valparna i Stockholmscentern är så berusade av sin huvudlösa nyliberalism, med bland annat krav på mer kärnkraft och legaliserad prostitution, att de struntar i den skada de åsamkar partiet. Med det senaste utspelet kan de faktiskt bidra till att Alliansen får lämna taburetterna.

Det finns säkert bortåt tusen seriöst arbetande centeravdelningar i landet. Men vad de tycker kommer sällan eller aldrig fram i mainstream media. Däremot får ”centerpartisterna” i Stureplanscentern ständigt framträda inte bara i nyheterna utan också i tv-soffor och underhållningsprogram. Medan de anonyma förtroendevalda inom centern ute i landet vrider sig i plågor varje gång de tvingas höra och se uttalande från de förnäma pojkarna i Stockholmsavdelningen.

Ledarskribenten Anna Stjernström i Östersunds-Posten (C) är en av många som reagerat mot Stockholmscenterns valplan. Ledaren är säkert ytterst representativ för vad seriösa centerpartister ute i landet tycker om Stockholmscenterns valplan när hon skriver: ”Vilken politisk produkt är det egentligen Stockholmscentern är tänkt att sälja? Harmonierar den med centerpolitiken i stort och det kampanjarbete som förs ute i landet? Jag är säker på att det är många centerpartister som säger tvärt nej och känner besvikelse över att de återigen ska ägna tid åt att förklara hur en sådan här mutation i folkrörelsen centern är möjlig.”

På min tid i centern hade en avdelning, som skadar partiet så mycket som Stockholmscentern, utan tvekan uteslutits ur partiet.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Debatt
:

GMO-fria produkter hotade

LRF-ungdomarna har valt in en ledamot i styrelsen som arbetar för DuPont, världsledande på marknaden för genmanipulerat utsäde. Samtidigt är både LRF och jordbruksminister Eskil Erlandsson positivt inställda till GMO.

Stockholms Fria
Debatt
:

Arla suger ut mjölkbönderna

Landets mjölkbönder har tröttnat på att vara med och finansiera Arlas omfattande investeringar utomlands som inte gett några som helst positiva resultat på mjölkpriset i Sverige. I stället har bonden efter varje ny investering utomlands fått allt sämre betalt för mjölken, skriver Rune Lanestrand.

Göteborgs Fria
Debatt
:

Höga cesiumhalter i svenska vildsvin

Prover utförda av Strålskyddsmyndigheten visar att vildsvinskött på flera platser i Sverige innehåller höga halter av cesium. Högst halter påträffades i Västerås, i utkanten av nedslagsplatserna från Tjernobyl. Rune Lanestrand misstänker att radioaktiviteten kommer från företaget Westinghouse kärnbränslefabrik.

Fria Tidningen

© 2021 Fria.Nu