Skånes Fria

Byggbrigaden bygger med Kontrapunkt

Föreningen Byggbrigaden har arrangerat ett tiotal kollektiva byggprojekt på olika håll i Sverige sedan starten 2005. I sommar har turen kommit till Malmö och kulturhuset Kontrapunkt på Norra Grängesbergsgatan.

Just nu pågår deltagarrekrytering till projektet.Byggbrigaden är uppdelad i två delar, dels själva byggperioden 19–31 juli, dels en studieperiod dessförinnan som pågår från 21 juni–19 juli. Deltagarna kan välja om de bara vill vara med och bygga eller om de vill gå den förberedande distanskursen som är öppen för alla.

– Vi kommer att ägna oss åt studier av diverse byggrelaterade ämnen, deltagande, planering och feministisk stadsplanering, säger kursorganisatör Gustaf Lindfors.

Byggbrigaden kommer att vara med och färdigställa en föreläsningssal och en stor kontorsyta på kulturhuset Kontrapunkt.

– Riktigt hur det ska se ut när det blir färdigt vet vi inte. En del av kursen är att vi tillsammans ska göra estetiska val och materialval, säger Gustaf Lindfors.

Arbetet kommer att pågå i Kontrapunkts nya lokal på Västanforsgatan, i närheten av kulturhuset på Norra Grängesbergsgatan 26. Byggnaden ska färdigställas under sommaren och planeras öppna under tidig höst.

Årets sommarkurs arrangeras i samarbete med Kvarnby folkhögskola och kulturhuset Kontrapunkt.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Kris för Sveriges kulturtidskrifter

Kulturrådet minskar stödet till Föreningen för Sveriges kulturtidskrifter med motiveringen att det rör sig om en ”intresseförening”. Nu går verksamheten på knäna och tidskriftspriset är i fara, berättar ordförande Siri Reuterstrand.

Fria Tidningen

Studenter pressas till brott mot upphovsrätten

Polisanmälningen mot nedlagda Student bay avskräcker inte. Nätverket Studenter för fri kurslitteratur fortsätter att dela ut material på nätet, till upphovsmännens förargelse.

Fria Tidningen

Stad Solidar vill bygga bort gentrifieringen på Möllan

Ödetomten vid Folkets park har förvandlats till en interaktiv konstinstallation och bostäder, ett Folkets hus, en skateramp och en konsthall poppar upp som svampar ur jorden. Stad Solidar protesterar mot ett Möllan i förvandling.

Skånes Fria

Hela världen i konstnärernas tält

Säg Rosengård och många tänker förort, trångboddhet och en hög andel utlandsfödda och arbetslösa. Ett pågående konstprojekt i Rosengård vill visa andra sidor av förorten.

Skånes Fria

© 2024 Fria.Nu