Marit Paulsen fast i köttklistret | Fria.Nu

Debatt


Rune Lanestrand
Fria Tidningen

Marit Paulsen fast i köttklistret

Den av alla folkpartidrakar uppblåsta Marit Paulsen ställer sig bakom EU-kommissionens beslut att godkänna så kallat köttklister. Det gör också centerns jordbruksminister Eskil Erlandsson, som också är känd för att buga och tacka för allt som kommer från Bryssel.

Trombin, så kallat köttklister, är en livsmedelstillsats tillverkad av nöt- eller grisblod. Det används för att klistra ihop köttbitar för att lura konsumenterna tro att det är en hel köttbit de lägger i grytan.

De som kryssade Marit Paulsen in i EU-parlamentet är säkert besvikna. Hon gjorde i valrörelsen stort nummer av att minska stödet till jordbruket. Sedan hon väl blivit invald har hon inte sagt ett knäpp om detta. I stället hoppar hon upp som gumman ur lådan och försvarar det motbjudande köttklistret.

Marit Paulsen låtsas aldrig om att EU:s jordbruksstöd egentligen är ett konsumentstöd. Utan detta skulle priserna på livsmedel för olika produkter stiga med mellan 15-20 procent i affärerna.

Göteborgs-posten, som är ett sunkigt folkpartiorgan, kommenterar EU-kommissionens beslut att tillåta köttklister. Men man nämner inte att det var stadens och GP:s politiska stolthet, Sveriges kommissionär Cecilia Malmström (FP) som röstade för att köttklister ska godkännas.

Det för miljö- och livskvalité så okänsliga Moderata samlingspartiet står upp för köttklistret tillsammans med Folkpartiet, som också i första hand lyssnar till industrins kortsiktiga intressen. I andra hand till konsumenterna.

Åsa Westlund (S) tillsammans med Lena Ek (C) arbetar för ett nej till köttklister när frågan kommer upp till avgörande i parlamentet. Övriga svenska parlamentariker från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Piratpartiet väntas också rösta nej till köttklister.

Det lutar åt att de båda politiska charlatanerna Marit Paulsen och Eskil Erlandsson blir rejält och välförtjänt överkörda när frågan avgörs i EU-parlamentet.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Debatt
:

GMO-fria produkter hotade

LRF-ungdomarna har valt in en ledamot i styrelsen som arbetar för DuPont, världsledande på marknaden för genmanipulerat utsäde. Samtidigt är både LRF och jordbruksminister Eskil Erlandsson positivt inställda till GMO.

Stockholms Fria
Debatt
:

Arla suger ut mjölkbönderna

Landets mjölkbönder har tröttnat på att vara med och finansiera Arlas omfattande investeringar utomlands som inte gett några som helst positiva resultat på mjölkpriset i Sverige. I stället har bonden efter varje ny investering utomlands fått allt sämre betalt för mjölken, skriver Rune Lanestrand.

Göteborgs Fria
Debatt
:

Höga cesiumhalter i svenska vildsvin

Prover utförda av Strålskyddsmyndigheten visar att vildsvinskött på flera platser i Sverige innehåller höga halter av cesium. Högst halter påträffades i Västerås, i utkanten av nedslagsplatserna från Tjernobyl. Rune Lanestrand misstänker att radioaktiviteten kommer från företaget Westinghouse kärnbränslefabrik.

Fria Tidningen

© 2021 Fria.Nu