Stockholms Fria

Hallå där, Leo Ahlgren...

...som tillsammans med Frida Wrangå arrangerar en massplankning som går av stapeln den nionde september. Plankningen är en protest mot SLs höjda biljettpriser.

Vad kommer aktionen att gå ut på?

– Tanken är att vi ska samla så många vi kan på Sergels torg för att gemensamt planka in på T-centralens tunnelbana. Från början hoppades vi på 1 000 personer, men nu har ju över 2 300 anmält sig på Facebook så vi får se vart det landar!

Vad hoppas ni på att åstadkomma med aktionen?

– Vi försöker få upp ögonen hos SL och landstinget. Vi gör det för att visa att det är viktigt med kollektivtrafik, och att man borde satsa på det. Men höjningen är ett steg i fel håll. Så som kollektivtrafiken ser ut idag är det dyrt för många. Studenter och pensionärer drabbas extra hårt av detta. Biljettpriserna borde vara skäliga.

På Facebooksidan uppmanar ni folk att ta med kameror, varför då?

– Vi vill få en så stor spridning som möjligt på det här. Om folk tar med kameror kommer de förhoppningsvis att lägga upp bilder på bloggar eller Facebook.

Vilken reaktion tror ni att aktivisterna kommer att få från SL:s personal och ordningsmakten?

– Vi utgår från att det går fredligt till och inte spårar ur. Förhoppningsvis finns polis på plats och de kommer väl se till att det går lugnt till. Det kommer att vara en glad stämning

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Förberedelserna i gång inför No border camp

I sommar arrangeras lägret No border camp i Stockholm. Målet är att sätta fokus på och kritisera EUs migrationspolitik. Förberedelserna har redan kommit i gång, och en informationsturné är nästa steg för att sprida ordet om lägret.

Stockholms Fria

Riskkapitalbolag utnyttjar monopol

När SL börjar trafikera Arlanda om ett år måste resenärerna betala avgift till det australiensiska riskkapitalbolaget Macquarie. Trots att staten äger spåren. Som ägare till Arlanda Express har bolaget monopol på trafiken fram till år 2040.

Stockholms Fria

Söderorts gräsrötter växer

Aktivisterna blir fler längs med söderorts tunnelbanelinjer. Motståndet mot utförsäljningen av hyresrätterna ökar. Imorgon ordnas en temadag om boende och rätten till det gemensamma. ”Det handlar om att arbeta inifrån och underifrån”, säger Anja-Lisa Rudka från Nätverket Linje 19.

Stockholms Fria

Mona löneförhandlade – räknades som nej till jobbet

Arbetssökande tvingas tacka ja till löner som ligger långt under kollektivavtalsnivåer, menar facket. Annars kan deras ersättning från a-kassan påverkas. Mona drabbades när hennes löneförhandling räknades som att hon tackat nej till jobbet.

Stockholms Fria

© 2024 Fria.Nu