Stockholms Fria

Premiär för Konsttaxi i Stockholm

Snart kan du åka taxi och se på konst – samtidigt. Konsttaxin är ett ambulerande minigalleri med verk av konstnärerna Anna Svensson (Art Anna S) och Johan Bloom (BloomArt). Deras projekt hade premiär i somras i samband med Kulturkalaset i Göteborg och nu är det stockholmarnas tur att uppleva hur det är att se på tavlor i en kombi.

Ett syfte är att utforska vad som händer när konsten dyker upp på oväntade platser. Ett annat att ta sig utanför det etablerade konstlivet och nå ut med sin konst till fler, skriver konstnärerna i ett pressmeddelande.

Konst-taxin anländer till Stockholm den 7 september och kommer att synas på stan 8–9 september. Var är dock oklart då körschemat ännu inte är fastställt.

Och kör taxin ifrån dig finns det fler chanser att se deras konst. 11–13 september ställer Anna Svensson och Johan Bloom ut i Konstnärernas höstsalong i Kista.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Vikingatiden var varken rasistisk eller patriarkal

Enligt den senaste forskningen var vikingar mycket mer än starka krigiska män. Nu ska forskarna studera vikingafenomenet på djupet med hjälp av reenactmentgrupper och 50 miljoner kronor från Vetenskapsrådet.

Landets Fria

© 2024 Fria.Nu