Uppsala Fria

Uppsala kommun backar om ordningsbetyg

Barn- och ungdomsnämnden i Uppsala kommun upphävde på torsdagen ett beslut från december 2007, enligt vilket alla elever i årskurserna 3-9 skulle få skriftliga omdömen i ordning och uppförande. Bakgrunden är att Skolinspektionen kommit fram till att beslutet, som anmäldes till myndigheten av Vänsterpartiet, strider mot grundskoleförordningen.

– Jag tycker att det är anmärkningsvärt att det ska krävas anmälningar till Skolinspektionen för att Uppsala kommun ska följa de lagar som reglerar skolans arbete. Den nya grundskoleförordningen är mycket tydlig med att det är rektor som avgör vad som ska dokumenteras skriftligt. Trots detta sade det folkpartistiska kommunalrådet i en debatt med mig att hon ansåg att Uppsalas beslut inte stred mot grundskoleförordningen, säger kommunalrådet Ilona Szatmari Waldau (V) i ett uttalande.

Annons

Rekommenderade artiklar

Nu ska Sjumilaskolan organiseras om

Stora arbetsmiljöproblem kommer fram i en ny kartläggning av Sjumilaskolan, som GFT tidigare rapporterat om. Stadsdelens ordförande kritiserar nu fack och skolledning.

Elin Schwartz

Göteborgs Fria

”I helgen brann ett migrantläger..”

Så börjar Elin Grelson Almestad sitt tack och hej-brev till GP:s ledning där hon fram till i dag varit kulturskribent. Anledningen är att hon inte kan eller vill stå bakom tidningens nya politiska profilering.

Göteborgs Fria

Frias kampanj stoppades medan SD:s gick igenom

GFT:s systertidning Stockholms Fria Tidnings djurrättskampanj stoppades av SL med motiveringen att den kunde vara obehaglig för vissa resenärer. SD:s kampanj bedöms däremot inte vara obehaglig för resenärer och SL har ingen möjlighet att stoppa den då den inte bryter mot lagen.

Göteborgs Fria

© 2015 Fria.Nu