Uppsala kommun backar om ordningsbetyg | Fria.Nu
Uppsala Fria

Uppsala kommun backar om ordningsbetyg

Barn- och ungdomsnämnden i Uppsala kommun upphävde på torsdagen ett beslut från december 2007, enligt vilket alla elever i årskurserna 3-9 skulle få skriftliga omdömen i ordning och uppförande. Bakgrunden är att Skolinspektionen kommit fram till att beslutet, som anmäldes till myndigheten av Vänsterpartiet, strider mot grundskoleförordningen.

– Jag tycker att det är anmärkningsvärt att det ska krävas anmälningar till Skolinspektionen för att Uppsala kommun ska följa de lagar som reglerar skolans arbete. Den nya grundskoleförordningen är mycket tydlig med att det är rektor som avgör vad som ska dokumenteras skriftligt. Trots detta sade det folkpartistiska kommunalrådet i en debatt med mig att hon ansåg att Uppsalas beslut inte stred mot grundskoleförordningen, säger kommunalrådet Ilona Szatmari Waldau (V) i ett uttalande.

Annons

Rekommenderade artiklar

Här är de alternativa EU-mötena

Den 17 november håller EU toppmöte i Göteborg. GFT listar alla manifestationer och event som hålls i samband med toppmötet.

Göteborgs Fria

Här kan du demonstrera på första maj

Arbetarrörelsens högtidsdag är snart här igen! Spana in GFT:s lista för tips på vad som händer under dagen; från första maj-tåg till fest och något däremellan.

Göteborgs Fria

© 2018 Fria.Nu