SAOL blir fritt tillgänglig | Fria.Nu
Fria.Nu

SAOL blir fritt tillgänglig

Från och med den 16 mars är Svenska Akademiens ordlista, SAOL, gratis tillgänglig på nätet via Svenska Akademiens webbplats. 125 000 uppslagsord finns att söka på i denna trettonde upplaga som utkom i bokform april 2006.

För bara ett par veckor sedan blev även den danska motsvarigheten till svenska Nationalencyklopedin, Gyldendals (Den store danske) gratis för alla. Nationalencyklopedin finns än så länge i två former: en öppen del med de populäraste sökorden, och en prenumerationstjänst som ger tillgång till fler sökord och många fler funktioner.

Fakta: 

SAOL finns på www.svenskaakademien.se/ordlista, Den store danske på www.denstoredanske.dk/ och Nationencyklopedin på www.ne.se.

Annons

Rekommenderade artiklar

Nu skrivs 80-talets ockupanthistoria

Boken Vårt 80-tal dokumenterar husockupationer och vänsteraktivism. "Nu skriver vi vår egen historia", säger Mandra Wabäck, redaktör.

Stockholms Fria

Proggen befriade teatern

Fria Proteatern demokratiserade teatern, fick arbetarna till de fina salongerna och åskådliggjorde konflikten mellan arbete och kapital, skriver Kristian Borg.

Stockholms Fria

Podden som skapar ett vi

Från en källare på krogen Paradiso vid Mariatorget gör Mahan Mova, Arjan Shoeybi och Victor De Almeida podden Ni e med oss, om urban kultur och framgång.

Stockholms Fria

© 2019 Fria.Nu