Folktandvården i Västra Götaland öppnar centrum för äldres tandvård | Fria.Nu
Göteborgs Fria

Folktandvården i Västra Götaland öppnar centrum för äldres tandvård

Folktandvården i Västra Götaland satsar på att förbättra de äldres tandvård genom att grunda ett Centrum för äldretandvård. Satsningen har ingen tidigare motsvarighet varken i Sverige, eller utomlands.

I en ny satsning på ett Centrum för äldretandvård ska folktandvården försäkra sig om att äldre människor ska ha så bra tandhygien som möjligt. De äldre i Sverige blir allt fler, och Centrumets grundande vill bidra till att möta de ökade behoven.

Centrumet kommer att arbeta för att skapa lokala kontaktnät mellan bland andra tandvården, pensionärsorganisationer och den kommunala äldrevården i Västra Götaland. Enligt Folktandvården har de flesta ”yngre äldre” god munhälsa, men den blir ofta sämre allt eftersom de blir äldre och förmågan till egenvård minskar.

Detta bidrar till en markant ökad risk för infektioner och tandlossning.

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

Nej till amnesti för ensamkommande

På onsdagseftermiddagen röstade riksdagen nej till Vänsterpartiets motion om amnesti för ensamkommande. Ett väntat resultat men frågan har fått stor uppmärksamhet och stort stöd från civilsamhället.

Fria Tidningen

”Beslutet får inte bort ungarna från gatan”

Regeringen avsätter 360 miljoner kronor till organisationer som arbetar med hemlösa ungdomar och psykisk ohälsa. Men flera av organisationerna jobbar inte främst med hemlöshet – och de som gör det har inte fått några pengar alls.

Fria Tidningen

S-ledare i Göteborg anmäls för förtal

Debattörerna Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil polisanmäler kommunstyrelses ordförande Ann-Sofie Hermansson (S) för förtal efter att hon pekat ut dem som extremister.

Fria Tidningen

Rika misstänks sällan för narkotikabruk

Ungdomar i rika stadsdelar i Stockholm misstänks sällan för narkotikabruk medan de i fattigare misstänks ofta. Rapporteringen kring användningen är den motsatta, visar nya siffror från BRÅ.

Fria Tidningen

© 2022 Fria.Nu