Tre dagar som aldrig tar slut | Fria.Nu

Fördjupning


Fria Tidningar
Stockholms Fria

Tre dagar som aldrig tar slut

I veckan är det fem år sedan Bush landade på Landvetter, Hvitfeldtska gymnasiet inringades, tiotusentals personer demonstrerade mot den amerikanska presidenten och EU, Avenyn slogs sönder, tre personer blev skjutna av polisen, nationella insatsstyrkan gjorde husrannsakan på Schillerska gymnasiet och polisen grep deltagarna i en manifestation mot polisvåld på Järntorget.
Det må vara en klyscha, men det var tre dagar som skakade Göteborg.
Inte minst skakade de om polisen, som påbörjade en djupgående omvandling efter händelserna. Domarna som skulle bringa juridisk reda i kaoset verkar också ha varit skakade, SFT har talat med tre personer som på olika sätt har berörts av kravallernas följder.

Fakta: 

Se vidare "Alla föräldrar borde ha demonstrerat på tingsrättens trappa"

Annons

Rekommenderade artiklar

Kärnkraftens pris syns inte på elräkningen

Kärnkraft

På Vattenfalls hemsida går det att läsa att kärnkraften är ekonomiskt attraktiv. Men för vem? Frias granskning visar att indirekta subventioner gör att slutnotan kan bli hög.

Granskning: mediemakten och politiken

Penningstinna annonsörer, gigantiska mediahus med politiska ambitioner och stenhårda krav på lönsamhet. Fria bjuder på 9 sidors långläsning om mediekoncentrationen i Sverige.

Fria Tidningen

Företag tvättar sina svarta samveten

Allt fler konsumenter vill ta ansvar för miljön och handla miljövänligt. I takt med att klimatdebatten nästlat sig in i var mans och kvinnas hem så vill fler äta ”klimatsmart” mat, handla ekologiskt och välja miljövänliga produkter.

Fria Tidningen

© 2019 Fria.Nu