Professorerna på Göteborgs Universitet är män – i år igen | Fria.Nu
Göteborgs Fria

Professorerna på Göteborgs Universitet är män – i år igen

Nu är det dags för Göteborgs Universitets årliga professorsinstalllation. Liksom andra år har FRIA tittat lite på könsfördelningen. I år installeras 31 manliga professorer mot 16 kvinnliga. Ganska exakt dubbelt så många män som kvinnor med andra ord.

Dessutom blir den tidigare utrikesministern och ambassadören Jan Eliasson ny Segerstedtprofessor vid Göteborgs universitet.

Rektor Pam Fredman har utsett Eliasson och motiverar valet bland annat med att Jan Eliasson ”outtröttligt och ständigt engagerat bidragit till att Sveriges roll i världen präglas av humanitet och samarbete.”

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

Nej till amnesti för ensamkommande

På onsdagseftermiddagen röstade riksdagen nej till Vänsterpartiets motion om amnesti för ensamkommande. Ett väntat resultat men frågan har fått stor uppmärksamhet och stort stöd från civilsamhället.

Fria Tidningen

”Beslutet får inte bort ungarna från gatan”

Regeringen avsätter 360 miljoner kronor till organisationer som arbetar med hemlösa ungdomar och psykisk ohälsa. Men flera av organisationerna jobbar inte främst med hemlöshet – och de som gör det har inte fått några pengar alls.

Fria Tidningen

S-ledare i Göteborg anmäls för förtal

Debattörerna Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil polisanmäler kommunstyrelses ordförande Ann-Sofie Hermansson (S) för förtal efter att hon pekat ut dem som extremister.

Fria Tidningen

Rika misstänks sällan för narkotikabruk

Ungdomar i rika stadsdelar i Stockholm misstänks sällan för narkotikabruk medan de i fattigare misstänks ofta. Rapporteringen kring användningen är den motsatta, visar nya siffror från BRÅ.

Fria Tidningen

© 2022 Fria.Nu