Klimax protesterar på Vasagatan | Fria.Nu
Göteborgs Fria

Klimax protesterar på Vasagatan

På onsdagen hade näteverket Klimax återigen en klimatkrock i Göteborg. Denna gången var den dock koordinerad med klimatkrockar runt om i landet som också anordnades av Kimax. Totalt ett tusental personer deltog i manifestationer i Stockholm, Uppsala, Malmö, Lund, Umeå och Göteborg där man på olika sätt stoppade trafiken för att sätta fokus på nödvändigheten av ett minskat använande av fossila bränslen, stoppa satsningar på motorvägar och istället satsa på kollektiv- och cykeltrafik. Manifestationerna gick lugnt till med allsång, clowner, gycklare, picnic på gatan och vanliga demonstrationståg. I Göteborg var det denna gången 150 personer som dansade, fikade och sjöng på Vasagatan.

– Göteborgs stad planerar utifrån en fortsatt ökning av personbilstrafikenmed 2 procent per år – det innebär en fördubbling av biltrafiken de närmaste fyrtio åren, säger Maria Persdotter på Klimax i Göteborg. För oss i Klimax är det på intet vis en ofrånkomlig utveckling.

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

Nej till amnesti för ensamkommande

På onsdagseftermiddagen röstade riksdagen nej till Vänsterpartiets motion om amnesti för ensamkommande. Ett väntat resultat men frågan har fått stor uppmärksamhet och stort stöd från civilsamhället.

Fria Tidningen

”Beslutet får inte bort ungarna från gatan”

Regeringen avsätter 360 miljoner kronor till organisationer som arbetar med hemlösa ungdomar och psykisk ohälsa. Men flera av organisationerna jobbar inte främst med hemlöshet – och de som gör det har inte fått några pengar alls.

Fria Tidningen

S-ledare i Göteborg anmäls för förtal

Debattörerna Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil polisanmäler kommunstyrelses ordförande Ann-Sofie Hermansson (S) för förtal efter att hon pekat ut dem som extremister.

Fria Tidningen

Rika misstänks sällan för narkotikabruk

Ungdomar i rika stadsdelar i Stockholm misstänks sällan för narkotikabruk medan de i fattigare misstänks ofta. Rapporteringen kring användningen är den motsatta, visar nya siffror från BRÅ.

Fria Tidningen

© 2022 Fria.Nu