Damfotboll roligast under året | Fria.Nu
Fria.Nu

Damfotboll roligast under året

I och med att idrottare dagligen vinner, förlorar, skadas, säljs och avslöjas kan man förstås välja många olika perspektiv på idrottsåret 2003. För min del tycker jag att den viktigaste händelsen under året var genombrottet för damfotbollen i Sverige. Sportsligt var VM-silvret en stor svensk framgång, men det riktigt betydelsefulla var att damfotbollen väckte ett så stort intresse bland allmänheten. Till exempel såg nästan 3,8 miljoner personer i Sverige förlängningen i VM-finalen, vilket är TV4s högsta tittarsiffra någonsin alla kategorier.

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

AIK vann första Europacupen

AIKs damer tog förra helgen hem den första Europacupen för damlag. Två unga och starka krafter bakom triumfen var målvakten Kim Martin och anfallaren Pernilla Winberg.

Norge och Danmark i EM-semifinaler

Norge och Danmark spelar i dag semifinal i handbolls-EM. Det gör däremot inte Sverige, som åkte ut efter tre förluster mot Rumänien, Danmark och Tyskland. Nu väntar sannolikt ytterligare föryngring av det svenska landslaget inför hemma-EM 2006.

Sverige är favorit i finnkamperna i dag

I dag blir det en riktig innebandyfest på Hovet. Sverige möter Finland först i två ungdomskamper och därefter möts A-landslagen på dam- respektive herrsidan. I herrkampen ställer Sverige upp med enbart 80-talister.

Idrotten fortfarande för nationalistisk

"Till exempel de blågula röster som kommenterar sporten på teve: deras funktion tycks vara att berätta om svenska framgångar för en nationalistisk idrottspublik hemma i Ikea-sofforna. När det går bra för Sverige jublar och skrattar dessa män, och när det går sämre anstränger de sig för att hitta något positivt som kan inge hopp. '

Kan rysk hockey komma tillbaka?

Kommunismens fall innebar också slutet för den ryska ishockeyns guldålder. Men nu satsar ryska kapitalister på hockeyn och kanske kan en rysk superliga leda till nya framgångar.

© 2022 Fria.Nu