Bortaplan för göteborgslagen | Fria.Nu
Göteborgs Fria

Bortaplan för göteborgslagen

Andra omgången i Svenska cupen för herrar lottades på onsdagen och för göteborgslagen är det nästan uteslutande bortamatcher. Bara Lärje/Angered får spela hemma, men de möter också allsvenskt motstånd.

FOTBOLL Örgryte får åka till Stora valla för ett möte mot Degerfors, IFK möter division III-laget Kalmar AIK på bortaplan och Häcken åker till Skåne för match mot Limhamn, även de i trean. Skånskt motstånd i form av Lunds BK gäller även för Västra Frölunda. Superettakollegan Gais får ta sig an Mellerud. Enda lokala lag som får fördel av hemmaplan är Lärje/Angered som möter allsvenska Kalmar FF. Matcherna ska spelas senast 21 april.

I damernas cup går de allsvenska lagen in i turneringen först i fjärde omgången, som spelas i slutet av juni.

Annons

Rekommenderade artiklar

Snedvridningen startar inne på redaktionerna

Förra veckan skrev GFT mycket om snedvriden rapportering kring damidrott, och damfotboll i synnerhet. En granskning av hur de stora sportredaktionerna i Sverige ser ut ger en förklaring. Bara tretton av hundra redaktionsmedlemmar är kvinnor.

150 000 kronor och ett Handslag senare

Förra veckan redovisade GFT hur de politiska partierna tycker och tänker i idrottsfrågor, något som retade upp Tito Rojas. Han hävdar att verkligheten ser helt annorlunda ut och att politikernas satsningar är dödfödda om de inte startar i de områden där de ska genomföras. Och även då är det svårt att driva dem.

Barn och unga i fokus för Göteborgspolitikerna

Med ett år kvar till allmänna val ställde GFT två frågor kring idrott till de politiska partierna i Göteborg. Inte oväntat talades det i första hand om barn- och ungdomsidrott, men också en utbyggnad av stadens idrottshallar verkar var populärt.

Sponsring allt större del av klubbens ekonomi

Gamla bilder från sjuttiotalet visar nästan alltid spelartröjor med enbart klubbmärke. Men det är sedan länge en svunnen epok för nostalgiker. I dag gäller det för klubbarna att klara ekonomin, vilket kan ta sig en hel del olika uttryck, när det gäller att få in sponsorpengar.

Göteborgsderbyt tappar folk

De riktigt stora publikfesterna med 40 000 på läktarna verkar vara ett minne blott. Tendensen är tydlig och klar inom fotbollen. Publiken minskar.

© 2020 Fria.Nu