Baryard utmanar Pessoa i Globen | Fria.Nu
Fria.Nu

Baryard utmanar Pessoa i Globen

Flera världsstjärnor deltar i helgens hästevenemang i Globen. I hoppning får publiken se Rodrigo Pessoa tävla mot bland andra Malin Baryard, och i dressyr finns flera av världens bästa med. Dock saknas Jan Brink och Briar.

Hästsport (SFT) I går inleddes Stockholm International Horse Show, och arrangemanget pågår hela helgen. I hopptävlingen finns som vanligt flera stora namn. Rodrigo Pessoa, Brasilien, som har första-platsen på världsrankingen, är den största stjärnan. Brasilianaren har sin bas i Belgien men det är ändå första gången på 14 år som han tävlar i Stockholm. Andra favoriter är irländaren Dermott Lennon, som är regerande världsmästare, och den tidigare världsettan Marcus Ehning från Tyskland.

I hoppningen deltar även flera svenskar, bland andra Malin Baryard, Peter Eriksson, Peter Fredricson och Helena Persson. Tävlingen i Globen är för övrigt planerad att bli Malin Baryards sista tävling före mammaledigheten.

I dressyr får Globen-publiken se spanjorskan Beatriz Ferrer-Salat på sin OS-häst Beauvalais. 38-åriga Ferrer-Salat började rida som 15-åring och är medaljör både från VM 2002 och från OS i Aten 2004. Andra kända namn i dressyr är Heike Kemmer, Tyskland, och holländska framtidshoppet Laurens van Lieren. Utöver dessa utländska stjärnor deltar de svenska ryttarna Louise Nathhorst, Tinne Vilhelmson och Minna Telde.

Den största svenska dressyrstjärnan Jan Brink har dock lämnat återbud. Förra veckan meddelade han förbundskapten Elisabet Lundholm att han står över tävlingen.

- Jag är alldeles för rädd om min häst Briar för att riskera något. Tävlingen får vara hur prestigefylld som helst, men mina hästars hälsa är alltid det viktigaste, säger Jan Brink till Vestmanlands läns tidnings nätsida.

I fyrspann deltar bland andra tysken Michael Freund som vunnit världscupen totalt de senaste åren

Totalt kommer cirka 200 hästar att delta, och arrangörerna hävdar att det är fråga om världens största hästshow inomhus. Sveriges television kommer att sända från evenemanget i Sportsöndag i morgon.

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

AIK vann första Europacupen

AIKs damer tog förra helgen hem den första Europacupen för damlag. Två unga och starka krafter bakom triumfen var målvakten Kim Martin och anfallaren Pernilla Winberg.

Norge och Danmark i EM-semifinaler

Norge och Danmark spelar i dag semifinal i handbolls-EM. Det gör däremot inte Sverige, som åkte ut efter tre förluster mot Rumänien, Danmark och Tyskland. Nu väntar sannolikt ytterligare föryngring av det svenska landslaget inför hemma-EM 2006.

Sverige är favorit i finnkamperna i dag

I dag blir det en riktig innebandyfest på Hovet. Sverige möter Finland först i två ungdomskamper och därefter möts A-landslagen på dam- respektive herrsidan. I herrkampen ställer Sverige upp med enbart 80-talister.

Idrotten fortfarande för nationalistisk

"Till exempel de blågula röster som kommenterar sporten på teve: deras funktion tycks vara att berätta om svenska framgångar för en nationalistisk idrottspublik hemma i Ikea-sofforna. När det går bra för Sverige jublar och skrattar dessa män, och när det går sämre anstränger de sig för att hitta något positivt som kan inge hopp. '

Kan rysk hockey komma tillbaka?

Kommunismens fall innebar också slutet för den ryska ishockeyns guldålder. Men nu satsar ryska kapitalister på hockeyn och kanske kan en rysk superliga leda till nya framgångar.

© 2022 Fria.Nu