Djurgården/Älvsjö kan säkra guldet | Fria.Nu
  • Djurgården/Älvsjös Venus James har visat målfarlighet på senare tid.
Fria.Nu

Djurgården/Älvsjö kan säkra guldet

Djurgården/Älvsjö vann i söndags med 4-0 mot Mallbacken. I och med att Umeå i samma omgång förlorade mot Malmö FF kan Djurgården/Älvsjö säkra SM-

guldet i dagens derby mot Hammarby.

I dag spelas näst sista omgången i damallsvenskan och för Djurgården/Älvsjös del handlar det om ett derby mot Hammarby på Hammarby IP.

I och med att Umeå förlorade med 0-1 mot Malmö FF förra lördagen leder Djurgården/Älvsjö dam-allsvenskan med fyra poäng. Det innebär att en seger i dagens match räcker för att stockholmskorna ska säkra SM-guldet.

Och Djurgården/Älvsjö är också klar favorit i derbyt. Den första matchen mellan de båda Stockholmslagen vanns av Djurgården/ Älvsjö med hela 6-0. Hammarby har heller inte imponerat särskilt mycket på senare tid och har för-

lorat klart mot såväl Malmö FF som Umeå.

Ett bekymmer för Djurgården/Älvsjö är dock att den största stjärnan Victoria Svensson haft skade-

problem på sistone.

Djurgården/Älvsjös Ann-Marie Norlin har klivit fram ordentligt de senaste matcherna och i matchen mot Mallbacken gjorde hon de båda första målen. Efter en hörna tog hon ner bollen vid bortre stolpen och sköt.

Hon gjorde även Djurgården/Älvsjös andra mål på framspelning av Victoria Svensson.

Venus James och Sara Johansson bytte plats med varandra i andra halvlek, vilket betydde att Johansson gick upp i anfallet. Hon blev frispelad av James vid 3-0 och av Kristin Bengtsson vid 4-0.

- Det var litet nervöst i början,

eftersom spelarna inte helt hade skakat av sig att vi nu har ett jätteläge att vinna allsvenskan för andra året i rad, säger Djurgården/Älvsjös tränare Thomas Dennerby till svenskfotboll.se.

Annons

Rekommenderade artiklar

AIK vann första Europacupen

AIKs damer tog förra helgen hem den första Europacupen för damlag. Två unga och starka krafter bakom triumfen var målvakten Kim Martin och anfallaren Pernilla Winberg.

Norge och Danmark i EM-semifinaler

Norge och Danmark spelar i dag semifinal i handbolls-EM. Det gör däremot inte Sverige, som åkte ut efter tre förluster mot Rumänien, Danmark och Tyskland. Nu väntar sannolikt ytterligare föryngring av det svenska landslaget inför hemma-EM 2006.

Sverige är favorit i finnkamperna i dag

I dag blir det en riktig innebandyfest på Hovet. Sverige möter Finland först i två ungdomskamper och därefter möts A-landslagen på dam- respektive herrsidan. I herrkampen ställer Sverige upp med enbart 80-talister.

Idrotten fortfarande för nationalistisk

"Till exempel de blågula röster som kommenterar sporten på teve: deras funktion tycks vara att berätta om svenska framgångar för en nationalistisk idrottspublik hemma i Ikea-sofforna. När det går bra för Sverige jublar och skrattar dessa män, och när det går sämre anstränger de sig för att hitta något positivt som kan inge hopp. '

Kan rysk hockey komma tillbaka?

Kommunismens fall innebar också slutet för den ryska ishockeyns guldålder. Men nu satsar ryska kapitalister på hockeyn och kanske kan en rysk superliga leda till nya framgångar.

© 2020 Fria.Nu