Fria.Nu

Svårt för Sveriges herrar efter skador

Sveriges herrar möter i helgen de bästa friidrottsnationerna i Europa och de blågula får kämpa för att hålla sig kvar i Superligan. För damerna handlar det om att försöka ta steget upp i Superligan. Mycket hänger på Carolina Klüft som ska springa, hoppa och kasta för att samla ihop många poäng.

I helgen tävlar de svenska friidrottarna i Europacupen. Sveriges herrlag finns i Bydgoszcz i Polen och möter de bästa lagen i Europa. Sveriges herrar får i första hand inrikta sig på att vara sämst sexa för att klara sig kvar i Superligan. Detta skulle innebära att tävlingarna hålls i Stockholm nästa år.

Individuellt finns det några mycket starka kort i det svenska laget. Den främste favoriten är Christian Olsson i tresteg. Tysken Charles Michael Friedek är näst bäst i Europa i år med 17.40. Olsson hoppar bara tresteg i helgen - han hade dock varit ett starkt namn även i längdhopp.

En annan svensk favorit är Stefan Holm som nyligen klarade 2.32 i Bratislava och som var nära på världsårsbästat 2.36.

Ett par skador har gjort uppgiften svårare för Sverige. Mikael Jacobsson, Sveriges starkaste man på 400 meter häck, har drabbats av ljumskbråck och måste opereras. Det gör att han inte kan springa och Sverige tappar många poäng.

Diskuskastaren Niklas Arrhenius har problem med handleden och kan inte kasta.

- Där tittar vi fortfarande efter en ersättare men det blir också bara att ställa upp och plocka en poäng där, säger förbundskapten Ulf Karlsson till TT.

De svenska damerna tävlar i bulgariska Plovdiv.

Carolina Klüft har ett tungt program med deltagande i fyra grenar. Bland annat ska hon agera spjutkasterska vilket inte är så vanligt när det gäller mångkampsspecialister.

I det svenska laget saknas Kajsa Bergqvist som är i gång med träningen och som räknar med att tävla i början av juli.

Fakta: 

Jarmo Juhani

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Klimatsmart idrott i Skåne

Att minska energianvändningen på idrottsanläggningar är syftet med ett nytt projekt som startat i

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu