Kaparnas kamp går vidare | Fria.Nu
Fria.Nu

Kaparnas kamp går vidare

Normalt brukar tiden före seriestart vara ryktenas säsong, men för Kaparna gäller i år allt på samma gång. Konkurshot, nya parkeringsplatser och uteslutningar av medlemmar blandas friskt i speedwaysveriges hetaste samtalsämne

Turbulensen kring Kaparna fortsätter. I förra veckan lämnades en konkursansökan in mot klubben, med ett krav på en kvarts miljon kronor. Dessutom uteslöts en medlem ur klubben, då styrelsen ansåg att medlemmen grovt skadat klubbens verksamhet, främst genom att denne själv försökt omförhandla olika kontrakt med förare och sponsorer, vilket den nu uteslutne medlemmen inte haft rätt till.

Styrelsen kör för övrigt med tämligen öppna kort, och väljer att på sin hemsida publicera de brev i konkursärendet som är 'offentliga eller av allmänintresse'. Ett brev om dagen i följetongen ska enligt planerna publiceras.

Under måndagen verkade det dock ligga ett visst lugn över Arendalsbanan. Steen Jensen och Sebastian Bengtsson, som båda kör i tisdagens elitseriematch borta mot Smederna, var ute och drog runt några varv och justerade cyklarna. I depån hängde några andra förare, som kvällen innan kört för Hajarna (kaparnas c-lag). Utanför banan ordnades mark till för parkeringsytor, och i och runt klubben verkade stämningen god inför den sportsliga fortsättningen.

Annons

Rekommenderade artiklar

Snedvridningen startar inne på redaktionerna

Förra veckan skrev GFT mycket om snedvriden rapportering kring damidrott, och damfotboll i synnerhet. En granskning av hur de stora sportredaktionerna i Sverige ser ut ger en förklaring. Bara tretton av hundra redaktionsmedlemmar är kvinnor.

150 000 kronor och ett Handslag senare

Förra veckan redovisade GFT hur de politiska partierna tycker och tänker i idrottsfrågor, något som retade upp Tito Rojas. Han hävdar att verkligheten ser helt annorlunda ut och att politikernas satsningar är dödfödda om de inte startar i de områden där de ska genomföras. Och även då är det svårt att driva dem.

Barn och unga i fokus för Göteborgspolitikerna

Med ett år kvar till allmänna val ställde GFT två frågor kring idrott till de politiska partierna i Göteborg. Inte oväntat talades det i första hand om barn- och ungdomsidrott, men också en utbyggnad av stadens idrottshallar verkar var populärt.

Sponsring allt större del av klubbens ekonomi

Gamla bilder från sjuttiotalet visar nästan alltid spelartröjor med enbart klubbmärke. Men det är sedan länge en svunnen epok för nostalgiker. I dag gäller det för klubbarna att klara ekonomin, vilket kan ta sig en hel del olika uttryck, när det gäller att få in sponsorpengar.

Göteborgsderbyt tappar folk

De riktigt stora publikfesterna med 40 000 på läktarna verkar vara ett minne blott. Tendensen är tydlig och klar inom fotbollen. Publiken minskar.

© 2020 Fria.Nu