Kaparna siktar vidare efter krisen | Fria.Nu
Fria.Nu

Kaparna siktar vidare efter krisen

En och en halv miljoner kronor insamlade från sponsorer på några veckor. En parkeringsplats till mesta del blockerad av muddermassor. Och ett speedwaylag som siktar på att försvara sitt mästerskap.

Trots alla problem som har varit, och fortfarande är, verkar förarna att trivas i klubben. När Kaparna håller presskonferens sex dagar innan seriestarten sitter lagkaptenen Joonas Kylmäkorpi och redogör för målsättningen som om det inte hade varit någon kris i klubben.

- Vi tycker att vi har en minst lika bra trupp som förra året, så det känns helt rätt att sikta på att få behålla guldet, säger han.

Den sportsliga biten verkar alltså inte ha tagit några större smällar av den turbulens, inte minst ekonomiskt, som har rådit. Nu verkar situationen vara under kontroll. Ordföranden Tommy Rander berättar belåtet att nästan alla pengar som behövs finns.

- De medel som återstår är så gott som i hamn, om man nu kan använda sådana uttryck, säger han.

Vad han syftar på är det faktum att det mesta av parkeringsytorna nu är täckta av muddermassor som Göteborgs hamn lagt dit. Orsaken till denna fadäs är att den förra styrelsen helt enkelt missade den informationen från hamnen. Och som läget är nu, kort före seriestart, tillåter inte polisen att Kaparna håller några tävlingar med så få parkeringsplatser tillgängliga. Så hemmapremiären kommer att bli av först 18 maj, då man tar emot Indianerna. Då ska muddermassorna vara borta.

- Det är inget ekonomiskt problem att få bort de, utan det handlar bara om en massa arbete som tar tid, säger Tommy Rander.

Annons

Rekommenderade artiklar

Snedvridningen startar inne på redaktionerna

Förra veckan skrev GFT mycket om snedvriden rapportering kring damidrott, och damfotboll i synnerhet. En granskning av hur de stora sportredaktionerna i Sverige ser ut ger en förklaring. Bara tretton av hundra redaktionsmedlemmar är kvinnor.

150 000 kronor och ett Handslag senare

Förra veckan redovisade GFT hur de politiska partierna tycker och tänker i idrottsfrågor, något som retade upp Tito Rojas. Han hävdar att verkligheten ser helt annorlunda ut och att politikernas satsningar är dödfödda om de inte startar i de områden där de ska genomföras. Och även då är det svårt att driva dem.

Barn och unga i fokus för Göteborgspolitikerna

Med ett år kvar till allmänna val ställde GFT två frågor kring idrott till de politiska partierna i Göteborg. Inte oväntat talades det i första hand om barn- och ungdomsidrott, men också en utbyggnad av stadens idrottshallar verkar var populärt.

Sponsring allt större del av klubbens ekonomi

Gamla bilder från sjuttiotalet visar nästan alltid spelartröjor med enbart klubbmärke. Men det är sedan länge en svunnen epok för nostalgiker. I dag gäller det för klubbarna att klara ekonomin, vilket kan ta sig en hel del olika uttryck, när det gäller att få in sponsorpengar.

Göteborgsderbyt tappar folk

De riktigt stora publikfesterna med 40 000 på läktarna verkar vara ett minne blott. Tendensen är tydlig och klar inom fotbollen. Publiken minskar.

© 2020 Fria.Nu