Ditt insmickrande svar är ett hån | Fria.Nu

Debatt


Fria Tidningar
Fria.Nu

Ditt insmickrande svar är ett hån

Radioledningen ser till att konstruktiva debatter snabbt dör ut genom upplägget av Ring P1, menar Bo Hellgren i en replik till programchefen Hanna Stjärne.

Att radioledningen den 9 januari 2004 på ett abrupt sätt lade ner Klarspråk kan inte tolkas på annat sätt än att syftet var att tysta den konstruktiva kritiken mot ekonomiskt och politiskt maktmissbruk.

I Klarspråk löpte konstruktiva debatter om till exempel arbetslöshet, social utslagning, rökning, droger, Irak, Palestina/Israel och andra frågor om mänskliga rättigheter.

Upplägget av Ring P1 ser effektivt till att konstruktiva debatter dör så snabbt som möjligt, bland annat på grund av utformningen av den så kallade kortversionen. Programchef Hanna Stjärnes insmickrande svar på Klarspråkares Öppna protestbrev i Stockholms Fria Tidning är ett hån mot människors engagemang i samhällsfrågor. Svenska medier, också Sveriges Radios så kallade kvalificerade information om centrala frågor som ska ge kunskap om politiska och andra skeenden i samhället är i dag i stort sett en blåkopia av den globala mediapropaganda som styrs av världens militära maktmissbrukare.

Fredliga konfliktlösningsmetoder i stället för militärt våld för

konfliktlösning i den form som

till exempel Gandhi today http://www.gandhitoday.org kontinuerligt levererade till P1s lyssnare via Klarspråk har Radioledningen genom missfostret Ring P1 effektivt tystat.

Stockholms Fria Tidning är ett annat exempel på den information om centrala frågor som ska ge kunskap om politiska och andra skeenden i samhället, som Sveriges Radio borde ge sina lyssnare.

Bo Hellgren

Vasaloppsåkare 19177

ANNONS

Rekommenderade artiklar

© 2021 Fria.Nu