”Landets Fria måste bara finnas!!!” | Fria.Nu

Debatt


Landets Frias läsare
Landets Fria

”Landets Fria måste bara finnas!!!”

Många har hört av sig efter beskedet att Landets Fria ska läggas ner vid årsskiftet. Vi i redaktionen arbetar vidare på att kolla upp olika möjligheter för att bevakningen av omställning och landsbygd ska fortsätta. Hör av dig till red@landetsfria.se om du har idéer eller vill vara med på något sätt.

• Jag vill vara med och hjälpa till så att LFT kan fortsätta sin uppgift i någon form. LFT är så bra och viktig för att förändra hela Sverige. LFT är positiv, uppmuntrande, sprider kunskap och hopp, det vill säga är en del av det nya paradigmet. Er roll är mycket viktig för att åstadkomma det nya samhälle som så många strävar efter!

• Jag tycker det vore synd om Landets Fria försvinner. Tycker tidningen blivit bättre och bättre och ser alltid fram emot när jag får den i brevlådan. På något sätt vill jag bidra till en början på något nytt.

• Ledaren i dag – nä, så här kan ni inte göra. Jag gillar Landets Fria, vet inte hur många år jag läst den. Och så bara några futtiga rader om att ni lägger ner tidningen. Det här går verkligen inte an. Är tidningen bara ägarens? Är den inte också läsekretsens? Det är landsbygdsperspektivet som behövs, och där har Landets Fria fyllt ett behov och gjort det väl. Hur mycket hade det, till exempel, inte stått i Landets Fria om Ojnare innan den första, futtiga notisen dök upp i DN? Var ska landsbygden höras, debatteras, ta plats? Ni handlar som om ni befann er i ett tomrum, där ni kan bestämma helt på egen hand. Det går inte an att ta ett så stort och förödande beslut utan dialog med alla dem som gillar Landets Fria.

• Landets Fria är en superviktig röst för Sveriges omställningsarbete.

• Landets Fria är den enda papperstidningen som jag faktiskt vill läsa.

• Oerhört tragiskt! Stod just i begrepp att teckna en prenumeration på Landets Fria som jag verkligen älskar.

• Jag tycker det är fel, fel, fel att Landets Fria inte finns. Vi gör mycket bra i vår lilla avkrok (fixat bredband, kampanjat mot nedläggning av skolan och vår biblioteksfilial, ordnat flyktingmottagande och så vidare) och det är bra, och det har varit väldigt roligt att läsa om initiativ som pågår på andra håll. Det är peppande; viktigt för att man inte ska få för sig att man är siste man på skansen i en hopplös kamp för landsbygdens överlevnad. Så är det ju inte – har jag begripit genom att läsa Landets Fria.

• Åh, jag har nyligen insett vilken fantastisk guldgruva Landets Fria är för omställningsrörelsen och den gröna systemkritiska motoffentlighet som jag tidigare talat om. Må den få leva kvar.

• Väldigt tråkigt med Landets Fria, kan inte riktigt förstå att den ska läggas ner... Vet hur hårt ni slitit :( men hoppas den kommer att leva vidare i någon form och allt ni gjort. Jag håller alla tummar och tår, tror på er!

• Så sorgligt, jag kommer att sakna att läsa om alla entusiastiska och påhittiga och handlingskraftiga människor i hela landet som sprider hopp och idéer. Positiva nyheter behöver vi mer av. Jag hoppas verkligen materialet kommer att få plats i de kvarvarande tidningarna.

• Läste att LFT läggs ner i nuvarande form. Omställningsrörelsen behöver en kanal som har en journalistgrund. LFT har varit värdefull.

• Nej vad trist! Jag hoppas er bevakning kan bli i någon annan form. Tidningen är ju så bra och personlig, fyller ett tomrum, men tyvärr har alla vant sig vid att läsa och ta del av allt gratis. Det är sådant överflöd på alla ”nyheter” och prylar så det som är bra drunknar och försvinner lätt i allt. Hoppas det kan bli någon fortsättning i alla fall!

• Hoppas det här beskedet leder till att något nytt alternativ föds för rapportering inom hållbarhets-Sverige. Jag vill gärna bidra med energi och idéer i den här rörelsen.

• Landets Fria är en viktig tidning som jag verkligen hoppas kan räddas. Unik i sitt slag. Ni som arbetat för den har verkligen gjort en stor insats, hoppas det kan komma goda lösningar.

• Landets Fria måste bara finnas!!!

Se också: www.landetsfria.se/landets-fria-tidning-upphor

Fakta: 

Svar direkt:

Hej alla.

Det är fantastiskt att läsa vilket stöd Landets Fria har och som utgivare blir jag så klart stolt över allt gott tidningen gjort för att lyfta omställningsfrågan i Sverige.

Vi har också haft stora planer för en lansering av tidningen och även jobbat mycket med ny form och nytt format och nya spridningsområden 2018.

Så, det är inte Landet Fria som är problemet journalistiskt och heller inte behovet av tidningen. Utan det är ett mycket sent besked, bara en vecka före den normala presstödsansökan, att upplagan inte når upp till presstödsnivå.

En upplaga räknas på helåret så det finns helt enkelt inte tid att snabbt korrigera uppåt, även med omfattande stöd.

Och som utgivare kan vi inte finansiera en nyhetsveckotidning utan presstöd.

Därför försöker vi istället överföra den goda journalistiken till Fria Tidningen som många av er säkert känner till.

Det viktiga är att journalistiken och diskussionen kan leva vidare.

Johan Ehrenberg

Annons

Rekommenderade artiklar

© 2018 Fria.Nu