”Mitt ideal är en värld utan krig” | Fria.Nu
  • Benjamin Ladraa beräknar att hans vandring från Göteborg till Palestina ska ta ungefär ett år.
Fria Tidningen

”Mitt ideal är en värld utan krig”

Hallå där, Benjamin Ladraa, som just nu promenerar från Göteborg till Palestina för att uppmärksamma den palestinska situationen.

I början av augusti tog Benjamin Ladraa avsked av Göteborg och påbörjade sin vandring till Palestina. När Fria Tidningen når honom på telefon har han nått den tjeckiska huvudstaden, Prag.

Varför går du till Palestina?

– Av två anledningar. För det första gör jag det i solidaritet med palestinierna som i år har levt under ockupation, krig och förtryck i 100 år.

– För det andra vill jag uppmärksamma deras situation. Av egen erfarenhet vet jag att många inte känner till den. Innan jag själv blev engagerad i Palestinafrågan för tre år sedan gjorde jag inte heller det. Jag tror att folk inte agerar eftersom de saknar information.

Hur har det gått hittills?

– Det har gått över all förväntan. Jag har fått mycket uppmärksamhet på sociala medier och även i tidningar i Jordanien, Libyen, Egypten och Palestina. Jag har nått ut väldigt bra med solidaritetsbiten, men ska fortsätta. Ju fler jag når för att ge en bild av situationen i Palestina, desto bättre.

– Mitt ideal är en värld utan krig, förtryck och våld. Om jag inte agerar utifrån det kommer jag alltid att vara miserabel. Ju fler som anstränger sig, desto närmare kommer vi den värld vi vill se.

Hur långa sträckor avverkar du varje dag?

– Jag har mer energi vissa dagar än andra. Ibland är det tufft, jag går både genom skogar och över fält, berg och vägar. 25 kilometer är nog medellängden. Jag är ingen sportmänniska, men det är ett bra sätt att väcka uppmärksamhet.

Annons

Rekommenderade artiklar

Så blev sommartorkan

Med historiskt låga grundvattennivåer såg flera svenska kommuner ut att gå mot akut vattenbrist i somras.

Fria Tidningen

© 2020 Fria.Nu