Osäkert om NMR:s demo får starta | Fria.Nu
  • Mängder av poliser skärmar nu av mellan NMR och motdemonstranter i väntan på besked om demonstrationen ska fortsätta.
Göteborgs Fria

Osäkert om NMR:s demo får starta

NMR:s demonstration som officiellt inte ens börjat har fastnat vd Ica Fokus och nu säger polisen till GFT att de diskuterar om den alls kommer få börja. 

Just nu är det riktigt rörigt kring Fabriksgatan dit NMR fördes av polis för att nå sin startposition för sin demonstration. Men så långt har de inte kommit. Just nu hålls NMR bakom Ica Fokus medan ett tusental motdemonstranter blir bortmotade av polisen med hästar och hundar. Läget står still just nu men många har lämnat Heden och rört sig mot det oroliga området. Fyra stora bussar har just anlänt utanför Ica Fokus, mängden människor i området är enormt stor.

Polisens presstalesman Peter Adlersson berättar att flera ur NMR-tåget har försökt bryta sig ur och bege sig mot Svenska mässan men att de har stoppats av polisen. Han bekräftar också att ett 10-tal NMR-anhängare har gripits, men om de ska bli frihetsberövade och avlägsnas är i skrivande stund oklart då det beslutet fattas på plats. 

Vad krävs för att ni ska stoppa NMR:s demonstration? 

– Detta är något som diskutetras just nu av kommenderingsledningen, men vi har inte fått besked ännu, säger Peter Adlersson.

Annons

Rekommenderade artiklar

Nej till amnesti för ensamkommande

På onsdagseftermiddagen röstade riksdagen nej till Vänsterpartiets motion om amnesti för ensamkommande. Ett väntat resultat men frågan har fått stor uppmärksamhet och stort stöd från civilsamhället.

Fria Tidningen

”Beslutet får inte bort ungarna från gatan”

Regeringen avsätter 360 miljoner kronor till organisationer som arbetar med hemlösa ungdomar och psykisk ohälsa. Men flera av organisationerna jobbar inte främst med hemlöshet – och de som gör det har inte fått några pengar alls.

Fria Tidningen

S-ledare i Göteborg anmäls för förtal

Debattörerna Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil polisanmäler kommunstyrelses ordförande Ann-Sofie Hermansson (S) för förtal efter att hon pekat ut dem som extremister.

Fria Tidningen

Rika misstänks sällan för narkotikabruk

Ungdomar i rika stadsdelar i Stockholm misstänks sällan för narkotikabruk medan de i fattigare misstänks ofta. Rapporteringen kring användningen är den motsatta, visar nya siffror från BRÅ.

Fria Tidningen

© 2020 Fria.Nu